Itsetuntemus

Päästä irti kaunasta – 7 askelta!

Kun päästät irti katkeruudesta, elämästä tulee helpompaa.

Katkeruus ja kauna ovat taustavoimia, jotka vievät energiaa omasta elämästä. Hyvinvoinnin kannalta on tärkeää päästää irti näistä tuhoavista tunteista. Tutustu seitsemään askeleeseen, joilla jätät taaksesi turhan kaunan ja mielipahan.

7 askelta eroon katkeruudesta

1. Myönnä katkeruus ja mielipaha.
Anna kaunan ja vihan tunteiden nousta pintaan. Listaa ylös kaikki asiat, jotka nousevat mieleesi. Mieti, miksi et ole päässyt niistä yli.
2. Huomaa katkeruuden tukahduttava vaikutus.
Laadi lista, miten kauna ja mielipaha vaikuttavat elämääsi. Miten ne heijastuvat terveyteesi, energiaasi, luovuuteesi ja iloon? Entä rohkeuteesi ja luottamukseesi?
3. Etsi suurin katkeruuden lähteesi.
Valitse kaunojen joukosta suurin uhka terveydellesi eli isoin mielipaha, joka estää sinua olemasta luottavainen ja rohkea.
4. Kirjoita tarina.
Kirjoita päiväkirjaasi tai paperille sensuroimaton kuvaus tapahtuneesta. Kuvaa kaikki dramaattiset ja kamalat yksityiskohdat.
5. Poista tarina sydämeltä.
Kirjoita tarina ihmiselle, joka kohteli sinua väärin. Anna kaiken vihan ja tuskan tulla ulos ja kohdista ne häneen. Älä postita kuitenkaan kirjettä.
6. Sydämellisen myötätunnon ääni.
Kuuntele sydäntäsi ja kirjoita kirje itsellesi. Mitä haluat sanoa itsellesi tästä tilanteesta. Yritä myös nähdä, mitä olet mahdollisesti saanut ja oppinut kokemuksesta.
7. Anna anteeksi.
Ryhdy toimiin, jotta voit vapautua lopullisesti taakastasi. Aktivoi rohkeutesi kertomalla läheisellesi jotakin, mitä et ole koskaan kertonut. Jaa syytöskirjeesi ajatukset myötätuntoisen ystävän kanssa. Listaa joka päivä ylös yksi asia, josta olet kiitollinen ja iloinen. Listaa lopuksi viisi asiaa, joissa olet myöntänyt olleesi väärässä.

Lähde: Debbie Ford (2012). Rohkeus. Voita pelkosi ja vahvista itseluottamustasi. Basam Books. Tilaa kirja!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.