Testit

Masennustesti

Vastaa kysymyksiin, niin saat tietää, onko sinulla mahdollisesti masennukseen viittaavia piirteitä.


[xyz-ips snippet=”Masennustesti”]

37 Comments

 1. runoileva maratoonari
  17.03.2009 at 09:14

  olin vain utelias, koska äitini on 55 avioliittovuoden jälkeen jäänyt yksin kotiin maalle, isän sairastuttua ja jouduttua laitoshoitoon… testi on hyvä ja tunnistin hyvin kohdat joissa äitini olisi vastannut toisin, itse olen juuri nyt hyvinvoipa

 2. njoo
  24.06.2009 at 20:42

  Parempiakin masennustestejä on..

 3. depis
  25.06.2009 at 17:42

 4. Äiti-Päivi
  13.05.2010 at 09:03

  Suuntaa antaa.itse olen yrittänyt itsemurhaa 3 kertaa ja taas asiat pyörii mielessä, kun tyttärellä on samanlaisia tuntemuksia.Ja kukaan ei ymmärrä eikä kuuntele, tai varmaan ei halua kuunnella, koska tämä on niin arka asia.Itse olen pinnistellyt, kun on lapset, mutta jos nekin on valmiita luovuttaa, niin miksi täällä täytyy kaikkien kärvistellä.Jos elämä on tarkoitettu, että se on näin vaikeaa elettävää, niin annan kyllä mielelläni tilaa paremmille tyypeille.Kevät tulee ja aurinko paistaa, mutta tuntuu kun mieli mustenee sitä enemmän, mitä aurinkoisempaa on.
  Kaikki on niin inoissaan kun tulee kesä.Mulle se on yks hailee.
  Toivon mukaan saahaan tääkin päivä päätökseen.Likka viellä nukkuu, mutta sanoi ennen yöunia, että tuntuu, kun kaikilla ois parempi ilman minua.
  MITÄ MIE OIKEIN TEEN????
  Enhän mie voi lakasta kaikkea paskaa maton alle

 5. anonym
  24.05.2010 at 17:48

  Joo olen masentunut nuori, mutta voiko tähän luottaa ?

 6. joku
  12.07.2010 at 16:44

  En yhtään tiedä mitä minun pitäisi tehdä.On ollut tällaista masennusta jo lähes vuoden.Kaverit eivät oikein osaa auttaa,eivätkä vanhemmatkaan.

 7. hmm
  12.09.2010 at 22:03

  sama asia muaki masentaa :s

 8. minä
  10.11.2010 at 17:59

  Minuakin masentaa, syy on sairauteni, syöpä todettiin viime talvena, syto hoidot oli raskaat kesällä sitten leikkaus päälle ja lisää sytostaatteja. Hoitojen välissä otin erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja jotka kyllä piristivätkin myös mielialaa jonkinverran, myös lenkkeily auttoi. Nyt vain toivon että olisin joskus TERVE. En tiedä onko edellä kirjoittaneilla henkilöillä sairauksia muuta kuin masennusta, silloin mielestäni pitäisi harkita elämäntapamuutosta, niin fyysisesti kuin henkisestikin.

 9. vaala
  17.11.2010 at 21:15

  normali testi!

 10. Random
  19.01.2011 at 13:12

  Oma tilani on jotenkin erikoinen ainakin omasta mielestäni. Kun vastailin kysymyksiin tuntui tosiaan siltä että sairastan masennusta. Tätä on jatkunut nyt viime syksystä asti, kun aloitin uuden luokan. Kouluun meno ei voisi vähempää kiinnostaa, ja paras kaveri asuu kaukana. Itkeskelen usein turhautumista. Pelkään lähteä kotoa kouluun, ja käyn joka aamu saman ajatusrumban siitä, pitäisikö lähteä vai ei. Tuntuu että henkiset voimat on loppu. En haluaisi vaivata ihmisiä, mutta tiedän että tämä ei voi jatkua. Aamulla saatan esittää sairasta, ettei tarvitsisi mennä kouluun. Äiti kuitenkin jo epäilee jotain… Haluaisin puhua jollekulle, muuten tiedä kenelle. Mitä pitäisi sanoa? Terve, mulla taitaa olla masennus? Joo ei onnistu. Mikään psykiatri ei tule kuulonkaan. Sinne pitäisi varata aika, ja en voi sitä itse tehdä. Tässä pikku kylässä ei edes ole sellaista, niin että pitäisi mennä toiseen kaupunkiin. Alaikäisena en saa ajaa sinne yksin. Toisaalta en haluaisi puhua kasvotusten, enkä edes puhelimessa. Netti on paras vaihtoehto.
  Pahaa mieltä piristää kuitenkin musiikki. En osaa itse soittaa mitään, mutta kuuntelen puhelimesta johdoilla aina kun se on mahdollista. Piirtelen ja luen myös jonkin verran.
  Olisi mukavaa saada jotain vastausta viestiini, joten jos tuli jotain mieleen niin voit kirjoittaa osoitteeseen lallla_akatsuki@luukku.com . Pienikin viesti voi piristää päivää 🙂 koitetaan jaksaa eteenpäin!

 11. teenage
  05.03.2011 at 03:39

  ”joitakin masennuksen merkkejä” oho XD

 12. 22.03.2011 at 21:19

  koska kukaan nuorista ystävistä ei pidä minusta kukaan ei puhu minulle viime vuonna olin suljetulla osastolla koska kirjoitin paperille hirttäämistä ja vedin viiltoja käteen omaan tietysti ja sattui asun varsinais suomessa minulla on tähän kaksi lääketä niitä en sano mut sen sanon että oon koulu kiusattu 2009-2010 joulukuun lopulla ja 2010 alku vaiheessa ja jouduin päättämään opinnot ja nyt ei oo ystäviä onko olemassa sellasta nuorta joka välittää minusta vastauksia kiitos

 13. 13.08.2011 at 22:08

  Risoo mieltä kovasti kun annetaan sellaisia lääkkeitä, joita pitkään käytettäessä kokee syövänsä täyttä sontaa. Ko.lääkkeet eivät muuta tee kuin kuivattavat suuta ja muuta elimistöä. Lisäksi näiden lääkkeiden sivuvaikutukset jo risoo mielessä kun maut ovat tosiaan kuin sontaa söisi. Lisäksi psykiatri on niin itsepäinen, ettei ota huomioon kokemuksia, mitkä auttaa omassa elämässäni. Mutta eihän maailman hihhulit tätä ymmärräkään, joita täälläkin kuhisee kuin muurahaisia keossa, nimiä mainitsematta.

  Usein tuntuu tosissaan siltä kuin ko. psykiatri olisi itse hoidon tarpeessa.

 14. "joitakin masennuksen merkkejä"
  15.07.2012 at 08:38

  tossa viel toinen testi, jonka aion tehdä. Katsotaan osuuko tulos edes vähän samaan suuntaan..;
  http://www.tohtori.fi/?page=591031

 15. "joitakin masennuksen merkkejä"
  15.07.2012 at 08:45

  tossa viel toinen testi, jonka aion tehdä. Katsotaan osuuko tulos edes vähän samaan suuntaan..;

  ja tulos:
  ”MASENNUSKLINIKKA – MASENNUSKYSELY (BDI)
  BDI:n eli Beckin masennusasteikon lyhyt versio

  Sait 8 masentuneisuus-pistettä
  Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että saatat potea keskivaikeaa masennusta. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.

  Sait 1 ahdistuneisuus-pistettä
  Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että saatat potea lievää ahdistuneisuutta. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.

  Sait 4 aktiivisuus-pistettä
  Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että sinulla on aktiivisuutta ja itseluottamusta siinä määrin, että se auttaa sinua selviytymään eteen tulevista ongelmista ja paineista esim. työ- ja perhe-elämässä tai taloudellisissa ja asuntoasioissa. Tämä parantaa myös mahdollisuuksiasi selviytyä masennuksesta, jos sitä sattuisi kohdallesi.

  Masennusmittarin pistemääriä tulkittaessa tulee ottaa huomioon, että tulos on vain suuntaa antava. Mikään pistemäärä ei välttämättä merkitse, että kysymyksessä todella olisi diagnostisoitava masennus. Diagnoosia ei voi tehdä pelkästään masennusmittarin antaman tuloksen perusteella, vaan siihen tarvitaan aina lääkärin tutkimus.

  Jos arvelet, että sinulla on masennus, käänny lääkärin puoleen. Masennus eli depressio on yleinen psyykkinen häiriö, jonka hoitoon on tehokkaita menetelmiä.

  Lähteet:
  Beck A.T. & Beck R.W. Screening depressed patients in family practice. Postgrad Med 1972; 52: 81-85.
  Raitasalo R. Elämänhallinta sosiaalipolitiikan tavoitteena. Helsinki: Kansaneläkelaitos, Sosiaali- ja terveysturvan tutkimuksia 1, 1995.”

  http://www.tohtori.fi/?page=591031

 16. huomanna sairaslomalle
  03.09.2012 at 00:13

  ””Paljon masennuksen merkkejä

  Vastaustesi perusteella näyttää siltä, että käytöksessäsi on runsaasti masennukseen viittaavia merkkejä.””

 17. dfghjkl
  09.09.2012 at 23:09

  paljon masennuksen merkkejä

  onks normaalii en oo niiku ulkosesti pahan näkönen sillee muiden ihmisten näkökulmasta ,mut silti oon ”ruma???” WTF meneee hermot ku vittu ei koskaa pysty olee täydelline vaik yrittää… mutsin mielest oon paska koulus ja se ei luota muhu , koitan saada luottamust takas joka on osa syylline siihe et en tee mtn muutaku nukun katon tv t ja oon koneel -.- ja oon kai sit viel nii outo tapaus että mun kaverit on iha hyvis väleis mun ”kiusaajien” kaa.. tai oli ainaki enne ei varmaa enää iha mun takii xdd …. ja sit ku oon viel ite kiusattu ja itekki kiusaan jotai pikku kersoja iha ajavietteeks (y)

  Nonnii täst alkaa tää oikee viralline osio siis: Himas luottamus menny jtn menoja on rajotettu paljon. Aina ku oon jossai nii heti nää epäilee et oon päissäni jossai vittu jee. En vaa yksinkertasesti JAKSA lähtee mihinkää vaik haluisin… Ainut paikka mis pääsin tält paskalta pakoo oli treeneis, ja nykyään sieläki ahdistaa, koska mikää ei suju kaikki menee paskaks sielläki. Sit jos sanon et mua ahdistaa niin mun frendit on taas sillee ”hihi taas toi leikkii bimbo huomiohuoraa” ja mutsi alkaa yleensä vaa sanoo kui paska kersa oon ku en osaa käydä kouluu tai käydä ulkona kavereiden kaa ( NO ANTEEKS KU EN VOI MENNÄ ULOS KU ET LUOTA MUHUN ETKÄ KENEENKÄÄ TUOLA ULKONA ) ,,, mul on kuulemma nyt 18 vuotiaaks asti aikaa muuttuu normaaliks kunnolliseks ihmiseks , enkä jaksa sitä et mulle sanotaa noin koska oikeesti YRITÄN tai ainki oon yrittäny ja se ahdistaa mua.. mua ahdisaa olla sellanen ku mun mutsi haluu ja jos en oo sellane se huutaa mulle ja seki ahdistaa mua niin en pääse vaa pakoo tält… mun mutsi ei oo mitenkää paha äitinä , sillee vähä ylihuolehtiva, joten emmä voi valittaa tosta

  Mähä oon täydelline, ei mul oo ongelmii , joten ei mua tarvii auttaa… kiva ku ihmiset tuomitsee näin. Anteeks et koitan näyttää muille et oisin ok , mut sillo ku tarviin apua nii ois kiva jos joku ottais tosissaa

 18. Make
  03.10.2012 at 13:27

  Olipa hyvä ”huijaus” kaupallisille sivuille!

 19. moi
  04.10.2012 at 15:33

  olen hyvin masentunut itken usein :((((

 20. häh
  19.01.2013 at 23:25

  mä en saanu mitää vastausta..onpa hyvä sivu!!

 21. jenna
  11.02.2013 at 11:19

  moi on masentunut ja viilän ranteitani koko ajan verille

 22. mie vaa
  08.04.2013 at 17:02

  Tein ihan huvikseni, mut ei ihan paikkaansa pitäny koska en oo yhtää masentunu.

 23. 28.04.2013 at 20:02

  oon yksinäin joka päivä koulus,tuntuu kun olisin vaa näkymätön siel ja ilmaa..toivon välil et olisin jo kuollu ja pääsisin pois täält..

 24. 18.05.2013 at 22:18

  Olen 13-vuotias ja itseäni on masentatut pahiten nyt vuoden. Olen keskustellut vähän isosiskoni kanssa, mutta vanhemmat eivät kuunte, koska ovat kiireisiä. Minua masentaa yhleensä se, että vuodet ovat kuluneet liian nopeasti ja en oikeen ole saanut mitään aikaan, minusta on tullut jotenkin kuollut. En jaksa tehdä enää mitään imurointikin oli vaikeaa. Jouluna juuri kun pääsin joululomalle ja kotiin, niin tunnin päästä sain tietää, että papani on kuollut. Isälläni on alkoholi ongelma. Äitini on ihana ihminen, mutta en yleensä halua vaivata häntä omilla ongelmillani. Monesti haluaisin päästä ulos ihan vaan metsään ajattelemaan ja muistelemaan, kun minulla ei ollut tälläistä oloa, mutten vaan pääse ikinä en vain voi tehdä mitä haluan. Miksi?. Musiikki välillä auttaa välillä alkaa itkettämään… Minulla on melkein kokoajan jotain ongelmia. Välillä olen ajatellut itsemurhaa… Suomi vaikuttaa aika masentavalta maalta. Olin kesä lomalla Virossa ja Latviassa perheeni kanssa, siellä ei masentanut, mutta kun tulin takaisin se alkoi taas…

 25. ansku
  21.05.2013 at 22:42

  ”Joitakin masennuksen merkkejä” ja tuo toinen testi http://www.tohtori.fi/?page=591031 kertoi, että sain 20 pistettä ja poden vakavaa masennusta, että juupati juu… masennusta oon potenut kyllä jo ylä-asteelta asti ja nyt olen jo 26v akka. ennen on ollut vaan syys ja kevät masennusta, mutta nyt tuntuu, että ei tää syksyllä alkanut masennus muuta kun jatku vaan jatkumistaan. äitini kuoli 6vuotta sitten auto onnettomudessa ja siittä en ole päässyt yli enkä ympäri, enkä koskaan pääsekkään sen tiedän kyllä. mutta nyt kun kihlattu viime marraskuussa petti ja sitten nyt alku vuodesta vielä meni ja jätti niin masennus on vaan pahentunut… kavereille en viitti puhua mitään ku kaikki puhutaan muille ja ei muutenkaan kiinnosta puhua. mikään ei kiinnosta muutakun koiran kanssa oleminen kotona ja pakko se on töissäkin koittaa käydä. itsetuhoisia ajatuksia mulla ei ole joka on erittäin positiivinen asia tässä kohtaa koska mua ei enään olis jos niitä olis tullu… tässä vaan koittanut itsekseen keksiä ja koittaa saada mielen virkeeks millä milloinkin, mutta ei ei auta ei niin mikään. mikään ei kiinnosta ja mitään ei jaksa. joten päätin nyt, että jos kohta ei masennus ala laukkaan pois mun elämää häiritsemästä niin pakko se on mennä johonkin siittä puhumaan jos sais apua. tsemppiä muille masennuksesta kärsiville.

 26. 27.12.2013 at 16:03

  Moi. Itse olen yrittänyt itsaria 2 kertaa ja viiltelen olen hyvin masentunut. Nytten päätin ottaa itteeni niskasta kiinni ja marssia tk.lle ja sanoa ”tarviin apua”. Jos apua en saa niii itsari on varma.

 27. Elämäon
  03.01.2014 at 13:59

  Moi! Olen 15 vuotias tyttö. Olen viiltänyt kohta kaksi vuotta. Olen kärsinyt anoreksiasta, mutta selvisin siitä ilman apua. Olen pelännyt vuosia ääntä päässäni,mutta senkin sain pakotettua lähtemään. Viiltelystä en pääse eroon vaikka kuinka yritän. Itsemurhaa on tullut yritettyä jo ensimmäisen kerran kahdeksan vuotiaana. Perheeni ei ikinä ole ollut tukenani ja olrn aivan yksin. Perheeni ja sukulaiseni puhuvat minusta ”ilkeästi” eli antavat koko ajan huonoja kommentteja ulkonäöstäni ja muusta. Koulussa käyn jotta minua ei laitettaisi puhumaan ammattilaiselle. Mielestäni ammattilasille puhuminen on hyödytöntä. Nyt äitini tietää( mutta en usko että hän uskoo), että olen yrittänyt tappaa itseni. Sukulaiseni ovat jo siitä asti kun olin pieni, verranneet minua johonkin muuhun. He ovat varmistaneet että itsetuntoni pysyisi mahdollisimman huonona. Isäni lähti kun olin pieni. Hän pahoinpiteli koko perheen ja vei kaikki rahat. Testin mukaan olen ”henkisesti kuollut”. Haluaisin juuri tälläkin hetkellä vain istua yksin pimeässä huoneess, terävän veitsen kanssa.

 28. 06.02.2014 at 01:32

  hei! olen 38 vuotias ahdistusta ja masennusta

 29. unna
  19.02.2014 at 04:45

  Minäkin sairastanut masennusta jo toista vuotta. Onneksi olen opiskelija niin sain apua aika helposti ythsn kautta. Tuntuu vaan ettei tämä ikinä lopu, vaikka kyllähän tässä suunta on hitaasti ja ontuen parempaan.

  Haluaisin sanoa teille kaikille, että kerätkää voimia hakea apua. Valitettavasti sitä saa vain vaatimalla. Menkää vaikka koulun terkkarille juttelemaan ja vaatimaa että asia laitetaan eteenpäin. Te olette arvokkaita ihmisiä ja teillä on elämä edessänne, tämä saatanallinen sairaus vaan estää teitä näkemästä sitä. Minä ainakin olen hengessä mukana ja välitän ja toivon teille jokaiselle kaikkea parasta. Olen myös kokenut paljon väkivaltaa ja kaltoinkohtelua ja alan vihdoin ymmärtää, että minussa ei ole vikaa vaan niissä, jotka minulle pahaa tekivät. Ja jos minä, niin kyllä te muutkin olette hyviä tyyppejä 🙂

 30. Tällänen mulla
  26.02.2014 at 21:10

  Oon nyt kaks kuukautta miettiny et pitäiskö mennä talon katolle, ja hyppää pää edellä alas. Masennustestin mukaan mulla on paljon masennuksen merkkejä. Kiusattu koulussa kolmasluokasta asti, mut siihen oon jo tottunut.

  Ainoo syy miks oon vielä täällä on se, että mulla on vanhemmat ja isoveli. Ne on yrittänyt tehdä parhaansa (ja tekee edelleen), mutta alkanu pikkuhiljaa jo vituttamaan. En tapaa yhtäkään ystävää ikinä, en tee mitään. Harrastan rumpuja, jossa käyn yksin koska pelkään että kiusataan sielläkin. Vanhemmat haluu aina tehdä jotain kivaa munkaa johon yritän aina suostua. Muuten, jos ne ei oo kotona, istun koneella kaiket päivät. Koulussa välkät istun penkillä ja katon kun kaikilla muilla on niin hauskaa.

  No, toivottavasti tämä paska loppuu pain, koska tällästä ei kukaan kestäisi.
  T. 13v poika Espoosta.

 31. ajatusten selkeys ja ympäristö havainnointi
  02.03.2014 at 22:56

  Moro! Olen 16 v poika, itteni pahin vihollinen..lapsuuden vietin neljän seinä sisällä 10 vuotiaaksi hullun mummoni kanssa enkä ihmisiä nähny ku koulussa. En tienny paremmasta. Ala aste meni miten meni en kiusattu ollu mutta tajusin jo silloin että jäljessä ollaa sisäisesti monta vuotta. Ylä asteella kateelliset homot alko sit porukas aukoo päätä koska ei yksin pysty ja tätä jatkui pitkään. Syyttää voi ketä tahansa mutta minä elän tämän elämän. Olen ollut riivattuna 2 vuotta 13 vuotiaasta (en enään) ja olin vähintään hullu. En pysty välilläkään ajatella selkeästi. Itse murhaa olen miettinyt kahdesti koska kukaan ei vittu tarvi mua. Ja koska o nii VITU turhaitunu olo tästä niin aika tulee vaan käytettyä kaikkee turhaan. Käyn salilla ja olen huomannut että se auttaa oman sisäisen ihmisen unohtamisen. Itse tunto voisi olla huonompikin… Etsin vielä itseäni ja ongelmani on miten saada kinostus ihmisiin? (Välillä tutut mitä on ihan vitusti liikaa tulee puhuu ja kyselee tyhmii mitäs sä. Eikä näitä keskusteluja syvälliseksi muuta.) Tiedän mitä elämältä haluan ja olen aina uskonut paremman tulevan vastaan kunhan sen eteen tekee ja tämä on auttanut itsemurha ajatusten kanssa. Mutta kukaan ei jaksa yksin… mitä tehdä?

 32. YOLO
  02.03.2014 at 23:39

  ^^älkää ympäröikö itseänne kusipäillä! Oline kotona koulussa missä tahansa! Centteri pystyyn ja jauhot suuhun, exille ei anneta toista mahdollisuutta kaikkeeen on syy. Tehkää nuoret havaintoja muista ja teidä ympäristöstä ,millaisia haluatte olla millaisia ette todellakaan ym. Ei vittu toi näyttää tyhmälle mitä se muija näkee siin:D (…Tämäkin totta että oli ne miten tahansa ne huoltajat omilleen ei paeta vaan ollaan ihmisiksi oli miten idiootti tapaus ikinä, tosin mitä harvemmin näet sitä parempi itselle…)
  Jos jokin pieni asia saa sinut hyvälle tuulelle pidä kiinni siitä! Älä tee mitään mikä ei tunnu hyvältä, ellei se ole OMAKSI PARHAAKSI.

 33. only u can free urself
  02.03.2014 at 23:41

  ^^älkää ympäröikö itseänne kusipäillä! Oline kotona koulussa missä tahansa! Centteri pystyyn ja jauhot suuhun, exille ei anneta toista mahdollisuutta kaikkeeen on syy. Tehkää nuoret havaintoja muista ja teidä ympäristöstä ,millaisia haluatte olla millaisia ette todellakaan ym. Ei vittu toi näyttää tyhmälle mitä se muija näkee siin:D (…Tämäkin totta että oli ne miten tahansa ne huoltajat omilleen ei paeta vaan ollaan ihmisiksi oli miten idiootti tapaus ikinä, tosin mitä harvemmin näet sitä parempi itselle…)
  Jos jokin pieni asia saa sinut hyvälle tuulelle pidä kiinni siitä! Älä tee mitään mikä ei tunnu hyvältä, ellei se ole OMAKSI PARHAAKSI.

 34. TT
  19.03.2014 at 15:26

  ”On hyvä muistaa, että ajoittainen alakuloisuus ja turhautuneisuus kuuluvat elämään eivätkä tarkoita vielä”

  Jos testin nimessä mainitaan masennus, noita lauseita ei tarvitsisi olla kys. sivulla lainkaan. Jos joku tämän testin tulee tekemään, en usko että ihan noin on. Kellään.

 35. Markus
  20.03.2014 at 18:11

  Joo, kyllähän tuo jotain todellisuuspohjaa antaa. Tiesin kyllä et oon masentunu, mut teinpä muuten vaan testin.

  Tiedä sitten, mikä idea tsää kommenttikentässä on, mutta olkoot.

  Eikun hyviä kevään odotuksia kaikille!

 36. Enni
  14.05.2018 at 23:43

  Hei Siinuski! Olisiko sinulla joku läheinen ihminen, johon luotat ja jolle voisit puhua? Ystävä, terveydenhoitaja, joku lempeä opettaja koulussa tms.? Puhuminen auttaa monesti kaikkein rankimmissa fiiliksissä. Halauksia ja voimia! <3

 37. Random ukko
  18.04.2023 at 13:51

  En nähnyt koko testiä. Vaikuttaa virukselta 🤨

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.