Testit

Narsismitesti

Vastaa kysymyksiin, niin saat tietää, onko kumppanillasi mahdollisesti taipumusta narsistisiin piirteisiin.


[xyz-ips snippet=”narsismitesti”]

26 Comments

 1. Raija
  19.11.2008 at 19:24

  Väärin meni. Exäni ei ole narsisti, vaikka moni piirre näennäisesti täsmää. Persoonallisuushäiriöinen kyllä. Olisi parempi puhua luonnehäiriöistä maallikkotasolla. Erotusdiagnoosit kuuluvat ammattilaisille!

  Olisi parempi puhua mustasukkaisuudesta ja väkivallasta, henkisestäkin, omana asianaan. Käyttäytymisen aiheuttavaa häiriötä on maallikon mahdoton nimetä.

 2. beautiful dreamer
  11.01.2009 at 22:22

  Testin vaihtoehdot liian ”helppoja”, olisin halunnut paljon vivahteita..
  Tunnistin osa-aikanarsistin,- persoonallisuushäiriöisen, mutta kuka meistä ei olisi jotenkin häiriöinen, sekö joka vetäytyy ja on vaatimaton ja kiltti.
  Narsismissa lienee laaja asteikko – hyvin lievästä sietämättömän julmaan.
  . Tietoa on saatavilla kunpa vain sitä tarvitseva osaisi sitä hakea !

 3. susanni
  23.02.2009 at 18:33

  narsismi on ihmisen perusominaisuus lapsuudessa ja siihen jokainen palaa hetkittäin myös aikuisuudessa – ja vanhuudessa ihminen tulee jälleen hyvin itsekeskeiseksi – vanhusten hoitolaitoksissa olen monesti huomannut tämän..

  sitten on joitakin ääri ihmisiä, joille ei mikään riitä, ja joilla ei ole mitään moraalia – heidän seulomiseensa ei mitään edes testiä tarvita – itseasiassa tämän testin kysymykset olivat aika naiveja siihen tarkoitukseen

 4. Hilma
  10.04.2009 at 20:53

  Testi oli minun eloa ajatellen höpölöpöä, jotenkin mustavalkoiset
  kysymykset ja vastausvaihtoehdot. Ja kumppanini on melko
  varmasti narsisti vaikka testi sanoi vain olevan pari semmoista
  piirrettä. Ja testistä puuttui esim. mitä on joskus suhteessa tapahtunut.

 5. Hyvä
  15.04.2009 at 12:43

  minun mielestäni mielenkiintoinen testi, joka luultavasti vahvistaa käsityksiäni vaimostani

 6. 25.04.2009 at 07:15

  on hyvä että saa jostain alun onko vai eikö.vaikka minä tiesin sen. mutta varmistelin.

 7. kiiltokuva
  09.05.2009 at 12:18

  Tästäkin tesstistä puuttuu paljon. Esim. mitkä piirteet kuvaavat parhaiten kumppanisi luonnetta –> välinpitämättömyys, Jos sinulla on paha mieli mikten kumppanisi reagoi –> jättää täysin huomiotta jne.

 8. eki
  11.05.2009 at 17:07

  Narsismitesti ei suoraan sanottuna ollut mistään kotoisin. Vastaukset ovat liian ylimalkaisia ja kysymyksiä liian vähän. Sain vaihtoehdoiksi ”ei narsisti” tai ”joitain narsistisia piirteitä” Löysin netistä listan, joka on koottu narsistien uhrien kokemuksista. Kumppanini täytti 35 tämän listan 46 kohdasta ja annetut piirteet ovat hyvin eksakteja.

  Tässä on osoite listaan niille jotka haluavat tarkempaa vahvistusta. http://www.healingeagle.net/Fin/Quotes/NarcisChar.html

 9. tassuli
  24.03.2010 at 12:07

  Tein tämän testin ,koska ex- mieheni sairastaa narsististapersoonallisuushäiriötä,tulokset olivat ihan paikkansapitäviä.tiedän minkäläistä oli elää hänen kanssaan.Oli pelkkää pelkoa ja jännitystä,mitä seuraavaksi tapahtuu,suorastaan pelkäsin häntä.

 10. ViuViu
  29.04.2010 at 22:41

  ei pidä paikkaansa osa ehdotetuista väitteistä. Ei siis hyvä.
  Yleistyksiä, jotka eivät auta tunnistamaan narsistista henkilöä.
  Pikemminkin kooste väittämistä, joita näkee persoonallisuustesteissä.

  narsistimieheni ei ollut yksioikoisesti mitään noista, silti käyttäytyy erittäin vahingollisesti, lääkärin sellaiseksi toteama.

  Annetut piirteet sopivat kehenkä tahansa meistä, lisäksi jokaisessa meistä on sekä narsistin piirteitä, että uhriksi sopivan kokemuksia, joita vaihtoehtolistassa esiintyy.

  Narsistitkin ovat erilaisia, joukkoon mahtuu alatyyppejä, joissa masennus, bipolaarisuus, tai vaikkapa kodin tuomat kokemukset varhaislapsuudesta muokkaavat narsististen piirteiden painoaluetta joko juveniilis-illusionistisiin tai abstraktis-behavioristisiin käytösmalleihin, joista voi lukea mm. Gustav Sjölundin oivassa artikkelissa Narsistisen henkilön terapiamallista.

 11. mina
  02.05.2010 at 11:53

  . . Ja höpön höpö

  Tein testin kaksi kertaa ja sama vastaus kummallakin kertaa, vaikka
  vastasin erilailla. Liian vähän kysymyksiä. Huono testi kerta kaikkiaan.

 12. Liulia
  02.05.2010 at 20:47

  Liian itsestään selvä testi, ehkä liian vähän kysymyksiä. Mieheni ei ole narsisti mutta hänellä on joitakin narsistisia luonteen piirteitä, joita jokaisessa meissä on. Minusta testi on aika hömppätesti mutta voihan senkin tehdä.

 13. Helvetin läpi käynyt
  25.05.2010 at 16:47

  Minun ex-mieheni on narsisti oikein pahimmasta päästä. Kikki merkit pitivät paikkansa, mutta kun vastasin tesiinne niin kuin olisin vastannut avioliiton viime vuosina testinne mukaan hänellä vain ”on narsistisia piirteitä”. Hyviä kysymyksiä voisi olla Millainen hänen ex-seurustelukumppaninsa oli hänen mielestään? Jos miehellä ei ole yhtään mainitsemisen arvoista suhdetta tai kaikki ovat olleet hulluja niin hulluja he todella ovat olleet kun hänen kanssaan ovat olleet. Narsisti voi alussa jopa useita vuosia olla todella hurmaava, varsinkin jos olet saamasa lähes miljoonan euron perinnön, kun perintö onkin testamentattu (perijöiden täydellä etukäteissuostumuksella) hyvään tarkoitukseen käytös muuttuu todella rajusti.
  Väkivalta, pörssissä menetetyt sadat tuhannet, kymmenet aiheettomat rikosilmoitukset jne on nyt jo läpi käyty eikä loppu näy.

 14. pjuhani
  21.09.2010 at 10:23

  Olen jo yli 7o vuotias. Lukenut useita kirjoja ja ollut seminaarissa narsismin alla. Viime vuodet rasittavia, koska läheiseni ja itse olen yleensä väärässä’ Vihantunteita ja koko minun suku sairasta. En uskalla juuri puhua mistään, koska lähes kaikki kääntyy negatiiviseksi, Ei anna anteeksi. Muiden läsnäollessa täysin erilainen. Käy terapiaa, mutta on nyt
  lopettanut, koska se ei hänen mielestään ole hyödyksi. Tekesi mieli mennä terapeutin ja häntä hoitavan geriatrian lääkärin luokse. Nyt tullut esiin pelkotiloja, pelkää varkaita ja yksinoloa, alkoholin ja lääkkeiden yhteiskäyttöä. Mutta mitä voin heille puhua, Koko perhe lapset ja puolisot
  jopa lastenlapset varautuneita.

 15. Lopen uupunut
  30.09.2010 at 07:48

  Niinpä niin, ei edes tämä testi anna vastausta. Kun joka päivä kuulet olevasi täysi m….u ja h…a ja idiootti etkä osaa tehdä mitään oikein, (kun ollaan kahden kesken) tuntuu että pää halkeaa ja silti et pääse pois.
  Jos yrität sanoa oman mielipiteesi, toinen saa raivarin, ja taas kuult tutut nimitykset. Ystävä piirissä osa tietää kaverin tyylin, haukkumisen ja hakkaamisen ja ihmettelevät miksi en ota eroa ja käy lääkärissä näyttämässä kolhuja. Helpompi sanoa kuin tehdä, jos uhataan hengen menolla tai kiduttamisella. Olen ehkä heikko, koska en uskalla irrottaa, mutta meillä on kaksi lasta jotka ovat myös saaneet kokea saman itetunnon tuhoamisen, koska eivät täytä isän tavotteita. On myös kaksi lastenlasta ja tuntuu että sama tahti jatkuu heidän kohdalla, ellei ole niinkuin papan halu on, niin on luuseri. No, enpä tiedä, jos menisimme terapeutille(ei onnistus)hän osais puhua itsensä kuiville, siihen olen itsekin langennut, olenhan aivan lokaihminen, huonoa sukua ja mitätön, siihen alkaa lopulta itsekin uskoa. Niin kauhelta kuin itsestäkin asia tuntuu, odotan jopa että sattuis jotain ennalta odottamatonta, että pääsisi tästä kurimuksesta pois.

 16. narsistiko narsistin kanssa
  30.11.2010 at 18:54

  Testi on liian suppea eikä varmasti anna siksi tyhjentävää vastausta. Kysymyksiä ja vaihtoehtoja pitäisi olla enemmän tarkemman analyysin tekemistä varten.

  Samalla olisi hyvä selvittää vastaajan oma narsistisuus.

 17. Höpöä
  08.01.2011 at 22:01

  Aivan tolkuttoman ala-arvoinen ja suppea testi. Toinen vanhempani on selkeästi luonnehäiriöinen ja sairastuttanut kaikki läheisensä, ja tämän ”testin” perusteella hänessä olisi narsistin vikaa, mikä ei pidä paikkaansa. Hän on mieleltään vinksahtanut, mutta ei todellakaan narsisti. Uteliaisuudesta testin tein; paljon on puhuttu, ettei narsisti-testejä pitäisi netissä olla. Diagnoosit tulisi jättää ammattilaisten laadittaviksi.

 18. Höpöä
  08.01.2011 at 22:10

  NIM: ”LOPEN UUPUNUT”:

  >>>>en uskalla irrottaa, mutta meillä on kaksi lasta jotka ovat myös saaneet kokea saman itetunnon tuhoamisen, koska eivät täytä isän tavotteita. On myös kaksi lastenlasta ja tuntuu että sama tahti jatkuu heidän kohdalla, ellei ole niinkuin papan halu on, niin on luuseri.>>>>

  Voi Luoja! Itse olen luonnehäiriöisen vanhemman lapsi. EN TODELLAKAAN YMMÄRRÄ, KUINKA VOIT SYYLLISTYÄ NOIN SUUNNATTOMAN SUUREEN ITSEKKYYTEEN JA JULMUUTEEN, ETTÄ ANNAT/OLET ANTANUT NARSISTI(?)MIEHESI ROMUTTAA LASTESI JA LASTENLASTESI ITSETUNTOA, POLKEA HEITÄ JO ELÄMÄN ALKUTAIPALEILLA LOKAAN!?! Ja vielä kehtaat kerjätä sääliä! HÄPEÄ! Minä ja sisarukseni olemme käyneet tuon helvetin läpi, johon olet lapsesi ja lastesi lapset vapaaehtoisesti viskannut, pelastaaksesi itsesi eroamisen tuomilta hankaluuksilta. Et tajua kuinka VALTAVAA tuhoa olet itsekkyyksissäsi aiheuttanut! TOIVON SYDÄMESTÄNI, ETTÄ LAPSESI JA LAPSENLAPSESI OVAT KYLLIN SISUKKAITA KYETÄKSEEN LÖYTÄMÄÄN ITSENSÄ JA ITSEISARVONSA, ITSETUNTONSA JNE. JOSSAKIN VAIHEESSA ELÄMÄÄNSÄ, JA IRROTTAUTUMAAN MIEHESTÄSI JA – SINUSTA!!!! VIELÄ KERRAN: HÄPEÄ!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. :-)
  25.02.2011 at 07:25

  Lopen uupuneena on vaikeaa huolehtia itsestään saati auttaa muita.
  Omasta kokemuksesta tiedän.

  Onnellinen on ihminen, joka on löytänyt rauhan jouduttuaan kokemaan tuskallisia aikoja ja pystyy olemaan hän, jolla on tarkat silmät näkemään saman kokeneet ympärillään ja auttamaan omalla kokemuksellaan.

  Pelolla on mahtava voima.
  Rakkauden voima on kuitenkin suurempi.
  Uskon tähän!

  ”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi,
  Hän on voimallinen, Hän auttaa.
  Sinä olet hänen ilonsa,
  Rakkaudessaan Hän tekee sinut uudeksi,
  Hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.”
  (Raamattu: Sefanjan kirja 3:17)

  Voimahalauksella voimia toivottaa,
  🙂 Onnellinen, vähän vielä väsynyt, ihmislapsi.

 20. 12.04.2011 at 12:42

  tää oli niin ihq testi <333333 ei vastannu totuuttaaaaaaaaaaaaaa <333 IHQ D444

 21. kärsivä
  18.11.2011 at 14:16

  Testi ei vaikuta kovin pätevältä, koska vastaukset ovat melko samankaltaisia.
  Olisi kiva saada uusi tarkempi testi. Tosin, valitettavasti tiedän puolisoni olevan narsisti. Ja itselläni on myös jotain samoja vivahteita:(

 22. 884848484
  28.06.2012 at 10:07

  Seurustelen narsistin kanssa. Yksi päivä mieheni kysyi, mitä narsismi tarkoittaa. Kerron hänelle mitä se on. Tämän jälkeen mieheni on alkanut minua haukkumaan narsistiksi. Itse ky vieraissa ja hakkaa, erran kaksi puolustin itseäni ja löin takaisin, nyt haukkuu mua miesten hakkaajaksi ja narsistiksi ja hulluksi. Kohta tuun oikeastikin varmaan hulluksi. Haukkuu ja vähättelee,

 23. minä
  17.07.2012 at 01:30

  Veljeni on narsisti! Olemme jo aikuisia ja vanhempamme ovat kuolleet. Veljeni yrittää ottaa perheestäni ylivallan, itse hän onneksi on yksinäinen vanhapoika (ei ole ketään muuta kiusata kuin perheeni?) Hän sekoittaa koko perheeni kieroilemalla meidän välillä! Ei varmaan auta muu kuin totaalinen välirikko ainoan sisarukseni kanssa!!

 24. 25.07.2012 at 12:46

  Ex-mieheni on narsisti ja onneksi se selvisi jo 5 vuoden kuluttua tapaamisesta, sillä muuten olisin pitänyt itseäni hulluna. Puoli- 1 vuosi onnea ja sitten alkoivat jatkuva sättiminen ja aggressiot, jotka alkoivat aivan yllättäen. Kaikki oli hyvin, mutta sekunnissa oli jo yhtä kaaosta. Pyykit mätänevät koneeseen surkimus, idioootti….tätä se oli. Henkistä kiusaamista, uhkailua, nyrkin heiluttelua leukani lähellä aivan lapsenomaista käyttäytymistä ja sitten kohta pyysi seksiä, että hyvitetään nyt kaikki. Aloin pitää tätä parisuhdemallia normaalina, kunnes olin niin rikki ja tyhjä.Tunsin itseni tallatuksi kynnysmatoksi, maseentuneeksi. Itsekunnioitukseni oli tuhottu. Siihen exäni pyrkikin.

 25. onneton
  20.09.2012 at 09:56

  ihan ok.

 26. Katariina
  05.10.2012 at 19:46

  Kiva lukea vastaus…varsinkin se kun tulevaisuus näyttää hyvältä 🙂 Kiitos

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.