Itsetuntemus

Ryhdy kummiksi – Voit pelastaa yhden!

Anna paras lahja, jonka voit jouluna antaa: toivoa kehitysmaan lapselle. Ryhdy kummiksi.

Joulun sanoma ilosta, rauhasta ja toisista välittämisestä hukkuu helposti materialististen arvojen sekaan. Joulun tunnelma muodostuu kiireessä kaupoissa juoksemisesta, stressistä ja aina vaan kalliimmista joululahjoista.

Joulumieli lähtee hyvän tekemisestä

Kun toiset hukkuvat lahjamereen ja suorituskeskeisen joulunvieton vaatimuksiin, toisella puolella maapalloa ongelmat ovat aivan toista luokkaa. Pienessä afrikkalaiskylässä äiti raataa pellolla aamusta iltaan langanlaiha vauva selkään sidottuna ja lauma lapsia odottaa pienessä hökkelimajassa.

Intiassa lapsiorvot elävät kaduilla varastaen ruokansa vailla inhimillistä välittämistä ja syliä, silmissään nälkiintynyt, tyhjä katse. Ja tässä vain pari esimerkkiä miljoonien joukosta.

Muuta maailmaa

Tyhjää katsetta ei voi hetkessä täyttää. Mutta pieni askel parempaan on ryhtyä kummiksi kehitysmaalapselle. Kuukausilahjoitus ei tunnu omassa rahapussissa, mutta on iso muutos jonkun toisen elämässä jossain puolella maailmaa.

Et voi pelastaa kaikkia, mutta entä jos voit pelastaa yhden?

Toivotetaan itsellemme lämmin joulumieli tekemällä vuoden hyvä teko joulun kunniaksi. Suhdesoppa kannustaa pitämään huolta paitsi läheisistä myös kauempana olevista avuntarvitsijoista.

Kummilapsen voi ottaa esimerkiksi World Visionin kautta: Ryhdy kummiksi!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.