Kysymykset

Kaksi miestä elämässä

Olen ollut mieheni kanssa yhdessä seitsemän vuotta. Suhteemme on toiminut hyvin, mutta tämän vuoden aikana olen ihastunut toiseen mieheen.

Ihastukseni tuli elämääni varkain kertomalla ihastuneensa minuun ja vastasin tunteisiin. Kaikesta tapahtuneesta huolimatta rakastan nykyistä kumppania ja hänestä eroaminen tuntuu todella pahalta.

Olemme keskustelleet mieheni kanssa tilanteesta. Hän on todennäköisesti valmis jatkamaan kanssani, jos vaan itse haluan sitä. Olen pohtinut, että haluaisin saada nykyisen suhteeni kuntoon ja jatkaa matkaa yhdessä.

Tämän vuoden aikana olen ihastunut toiseen mieheen

Olen miettinyt syitä siihen, miksi vastasin toisen miehen tunteisiin. Osittain näen nykyisessä suhteessa epävarmuuden tulevaisuudesta. Itse olen halunnut muuttaa yhteen ja saada lapsia, mutta nykyinen mieheni ei ole vastannut juuri aikaisemmin mitään, haluuaako lapsia. Nyt ollaan keskuteltu asioista enemmän kuin suhteen aikana aikaisemmin ja hän on antanut myöntymisen yhteiseen perheeseen. Miten minun pitäisi jatkossa edetä ja saada nykyinen suhde kuntoon?

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta vastaa

Lyhyen kirjeesi perusteella mieleeni nousee monia kiperiä ja epämiellyttäviäkin kysymyksiä, joita kannattaisi varmasti hakeutua pohtimaan pari- ja seksuaaliterapeutin vastaanotolle. Hyvältä vaikuttaa se, että olette kriisin jälkeen keskustelleet enemmän kuin aiemmin.

Miten parisuhteenne vuorovaikutus ylipäätään toimii? Miten ilmaisette ja kerrotte tunteistanne? Onko pettämisesi ollut tiedostamatonta kostoa miehellesi, jotta hän suostuisi ”antamaan” sinulle lapsen? Mitä petoksesi merkitsee miehellesi? Uskaltaako ja voiko hän luottaa sinuun? Miten hän käsittelee loukkaantumisensa?

Petetyksi tulemisen aiheuttamat tunteet eivät normaalisti mene ohi kovin nopeasti ja luottamuksen rakentaminen uudelleen vie oman aikansa. Miten sinä otat vastuun teostasi? Onko lapsi suhteen päämäärä? Mitä parisuhde teille merkitsee?

Hyvä keino edetä tilanteessa on hakeutua ammattiauttajan vastaanotolle.

1 Comment

  1. Juha
    14.12.2009 at 22:27

    Nykyinen miehesi on sinulle todennäköisesti väärä valinta. Lasten tekeminen tässä vaiheessa hänen kanssaan on virhe, sillä hänellä on iskenyt vain paniikki, kun olet kertonut toisesta. Lähde pois.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.