Kysymykset

Miehelläni on toinen

Sain tietää, että miehelläni oli jokin juttu meneillään toisen naisen kautta. Kun kysyin siitä häneltä, hän väitti, että kyseessä on pelkkä kaverisuhde. En kuitenkaan ymmärrä, miksi sitä sitten piti salailla ja heidän väliset keskustelunsa olivat mielestäni jotain muuta kuin pelkkää kaveruutta. Tässä toisessa naisessa on sitä jotain ja avioero ei tuntuisi miehestäni enää niin kamalalta vaihtoehdolta.

Olo on aika tyhjä

Mies ei kuitenkaan suostu myöntämään mitään ja on tullut sellainen olo, että hän vain odottaa, että minulta loppuisi kärsivällisyys. Meillä on yksi yhteinen lapsi ja hänen takiaan haluaisin jatkaa enkä muutenkaan haluaisi luovuttaa. Tämä kuitenkin raastaa sisintä. En oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, ja olo on aika tyhjä.

En ymmärrä, miten tähän on päädytty. Onko tämä normaalia pitkän suhteen kriisiä ja kuinka paljosta minun on itseäni kohtaan luovuttava perheemme tähden?

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta vastaa

teija_liisa_rantaOlet vaikeassa tilanteessa, jossa epäilyt ja totuuden arvailu vievät paljon energiaasi. Jotainhan on vialla ja kyllä pitkien suhteiden aikana kriisejä tavalla tai toisella saadaan aikaan. Onko kysymys miehesi henkilökohtaisesta identiteettikriisistä vai parisuhteenne jostain piilossa pidetystä ongelmasta, jää vain arvailuksi. Sinua hän ei saisi loukata käytöksellään.

Vastauksia tulisi etsiä avoimella ja rehellisellä keskustelulla. Mitä teet, jos toinen ei suostu keskustelemaan? Voisitteko hakeutua pariterapeutin vastaanotolle?

Epäilyt ja totuuden arvailu vievät paljon energiaasi

Kriisin aikana kannattaa pistää ”käsijarru” päälle, eli kovin nopeita ratkaisuja en suosittele. Omista rajoistaan ja jaksamisestaan tulee kuitenkin huolehtia, itseään ja terveyttään ei kannata uhrata mistään syystä. Huonossa, ravitsemattomassa suhteessa ei ole syytä pysyä, elleivät asiat etene mihinkään. Suhteen eteen kannattaa toki molempien tehdä kaikkensa.

3 Comments

 1. jääkarhu
  18.09.2009 at 10:34

  Omien kokemusteni kautta petetyksi tuleminen on syvältä loukkaava ja asiasta ylipääseminen vaikeaa. Mieheni petti minua avioliitonaikana ja jäi asiasta kiinni. Lupasi ettei tälläinen toistu koskaan. Aikaa kului ja taas jäi asiasta kiinni toisen naisen kanssa. Naiset olivat olleet kuvioissa mukana pidemmän aikaa.
  Elämä jatkui, mutta kuitenkin se jätti parantumattomat haavat suhteeseen.
  Selvisi myös, että mies piti suurta chatti verkostoa eri naisten kanssa ja puhelimessa ol suurin osa eri naisten puhelinnumeroita tekaistuilla miesten nimillä. Tätä jatkui koko avioliiton ajan.
  Nyt ollaan erottu ja miehellä jatkuu naisten piiritys ja monta rautaa tulessa samaan aikaan.

 2. nalle
  23.11.2009 at 13:11

  Sain kanssa vähän aikaa sitten selville saman asian .
  Mieheni puhelin soi ja se ei vastaa siihen ja tulee teksti viestiä.
  Yksi kerta sitten otin sen puhelimen ja luin mitä siellä oli.Otin numero selville kun se oli puhelimessa pete nimen alla niin Marjahan sen numeron omisti kysyin kuka se on niin vastasus tuli että lapsuuden ystävä jonka kanssa hä’n on puhunut meidän ongelmista ja asioista kun mun kanssa ei kulma voi puhua hämmästyin asiasta ja tottahan se on olemme aika lukossa .Nyt kyllä olemme voineet jutella asioista ,mutta kyllä muoa vaivaa toi asia. Ja mitä tulee tuohon Marjaan niin olen jutellut sen kanssa että tiedän asiasta niin hän oli ihan asiallinen ja kertoi kyllä kanssa että isäntä on aika lukossa ja hukassa.
  Tällä hetkellä meillä menee hyvin ja keskustelemme asioista ja JOPA SANOMME toisillemme MINÄ RAKASTAN SINUA.

 3. Mirkku
  18.06.2010 at 23:59

  en tiedä miten tästä selviän. Jo seurustelun alkuaikoina puolisoni toi kotiin sukupuolitaudin ja sillon vannoi, että oli viimenen kerta. Noin vuosi sitten mieheni kuitenkin kärysi salasuhteesta toiseen naiseen. Käryn myötä paljastui, että naisia oli ollut enemmänkin ja viimeset seitsemän vuotta oli armas puolisoni juossut jatkuvasti vieraissa.

  Alkushokista toivuttuani päätin pelastaa parisuhteeni, sillä rakastin ja rakastan miestä niin paljon ja meillä on niin paljon hyvää tässä liitossamme, kolme lastakin. Kävimme terapiassa ja teimme paljon asioita yhdessä ja koin että lähennyimme ja suhteemme voi paremmin kuin koskaan. Olin niin onnellinen, että meidän avioliittomme on niin vahva ja rakkautemme niin voimakasta, että tällaiset kriisitkään eivät sitä kaada.

  Pari päivää sitten tuli pommi. Sain tietää että mieheni ei ole missään vaiheessa lopettanut tätä suhdetta tähän viimeisimpään salarakkaaseen. Vaan on esittänyt minulle koko ajan mitä rakastavinta puolisoa ja puhunut kuinka helpottunut oli, että pääsi koko akasta eroon ja miten nyt on asiat kohdallaan ja tajuaa miten hirvittävän virheen on tehnyt pettäessään minua. Ja aina kun on silmä välttänyt on juossut panemaan tätä salarakasta ja vannonut tälle ikuista rakkautta.

  Pistin miehen samantien pihalle ja nyt se sitten soittelee, tekstailee , roikkuu oven pielessä, itkee ja anelee etten jättäisi häntä. Että nyt pitää ajatella lapsia.

  Järki sanoo, että minun pitäisi pistää erohakemus vetämään samantien , mutta voi kuinka tuota miestä rakastankaan. Syvällä sisimmässäni tiedän etten tahtoisi erota, vaan yrittää vielä kerran.

  Onko kellään kokemusta vastaavasta? Vieläkö pystyn tämän perheen pelastamaan. Vai onko ero nyt ainoa vaihtoehto??

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.