Kysymykset

Mies ei uskalla perustaa uutta perhettä

Olen ollut suhteessa 1,5 vuotta. Miehelläni on edellisestä suhteesta lapsi. Lapsen synnyttyä ex-vaimo lähti pois ja otti lapsen mukaansa. Lapsi on silloin tällöin viikonloppuna meillä. Se jätti mieheeni vain niin ison arven, että meidän tulevaisuuden suunnittelumme on mahdotonta. Minä haluaisin edetä, mutta mieheni ei. Minä haluaisin joskus antaa miehelleni mahdollisuuden olla oikea perhe, mutta on tullut selväksi, että hän ei halua ottaa sitä riskiä eikä jaksa kuulemma aloittaa kaikkea alusta. Mietinkin nyt, onko minulla tulevaisuutta tämän miehen kanssa?

Muuten suhde on avoin ja ihana. Pystymme puhumaan asioista, mutta kun asiat liippaavat lapsia tai kihlausta, niin tulee negatiivinen äänensävy. Mieheni osti minulle vasta hevosen, joka sitoo meitä nyt, mutta onko minun tyydyttävä vain olemaan hevosen takia perhe? Miten saisin mieheni luottamaan, etten ole samanlainen? Mieheni ei esim. koskaan sano ensin, että rakastaa. Vastaa kyllä, kun minä sanon ensin. Asia häiritsee jollain tavalla. Ajattelen tällä hetkellä, että jos haluan joskus perheen, niin se ei tule onnistumaan hänen kanssaan. Toivottavasti hän muuttaa suhtautumistaan.

Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Teija-Liisa Ranta vastaa

Kirjeesi perusteella olet hyvin yksin suhteessanne tahtomassa ja haluamassa oikeata perhettä. Vaikuttaa siltä, että miehesi on vielä tunteineen kiinni aiemman elämänsä tapahtumissa, jolloin uuden rakentaminen on hankalaa.

Onko suhde tämän miehen kanssa sinulle riittävä?

Sinä et voi olla miehesi "terapeutti". Hänen tulee itse haluta asioidensa loppuunkäsittelyä, jotta hän voisi panostaa suhteeseen sinun kanssasi täysillä. Vanhoista haavoista toipumisen eteen kannattaa tehdä kaikkensa, jotta elämä tuntuisi hyvältä ja ilo olisi elämässä läsnä. Aika toki auttaa, mutta ulkopuolisesta auttajastakin voisi olla hyötyä.

Sinun kannaltasi on tärkeää, että kuuntelet itseäsi, tarpeitasi ja toiveitasi, jotta pystyt päättämään, onko suhde tämän miehen kanssa sinulle riittävä. Toisinaan voi joutua tekemään kipeitäkin ratkaisuja voidakseen itse paremmin ihmissuhteessa. Terve itsekkyys mahdollistaa oman elämänsä elämisen tyytyväisenä.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.