Kysymykset

Mistä apua sairaalloiseen mustasukkaisuuteen?

Mistä voin saada apua sairaalloiseen mustasukkaisuuteeni? Asun pienessä kunnassa, jossa melkein kaikki tuntevat toisensa, ja olen ollut pitkään töissä terveyskeskuksessa. Sinne ei voi mennä kertomaan asioistaan. Kirkosta olen eronnut viime syksynä.

Mustasukkainen käytökseni aiheuttaa joka päivä ongelmia. Avomieheni kärsii kovasti käytöksestäni. En halua erota, mutta mieheni ei kohta kestä minua. Olen kokenut avioeron viisi vuotta sitten. Lapsia meillä on kolme. Nykyisen mieheni kanssa meillä ei ole lapsia mustasukkaisuuteni vuoksi.

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta vastaa

Sairaalloiseen mustasukkaisuuteen voi hakea apua joko yksilöterapiasta tai pariterapiastakin. Asuinpaikastasi riippuu, kuinka palveluja on saatavilla ja omasta taloudellisesta tilanteestasi se mihin voit hakeutua. Onko sinun mahdollista matkustaa johonkin naapurikuntaan tai kaupunkiin terapiaan?

On ymmärrettävää, että pienellä paikkakunnalla asuminen hankaloittaa monesti avun saannin hakemista, vaikkakin ammatti-ihmisten vaitiolovelvollisuuden tulee olla 100 prosenttisen pitävä. Ongelmiinsa apua hakevan ei tarvitse hävetä, hän voi olla ylpeä siitä, ettei jää hankalaan tilanteeseen jumiin, vaan koettaa ratkaista sitä. Se on kunnioitettavaa.

Voisit etsiä tietoa terapeuteista tai psykologeista netistä esim. www.seksologinenseura.net -sivuilta löytyy paikkakunnittain vastaanottavia pari- ja seksuaaliterapeutteja ja psykologiliitollakin on sivustoa osaajistaan: Psykologiliitto

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.