Kysymykset

Petin miestäni, mutta haluan hänet takaisin

Haluaisin palata yhteen entisen kumppanini kanssa. Erosimme vuosi sitten, noin kolmen vuoden seurustelun jälkeen, koska minä petin häntä. Seksiä tähän toiseen suhteeseen ei kuulunut, päädyin vain tapailemaan erästä toista. Kumppanini luottamus minuun meni täysin, ja suhde loppui.

Nyt olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että haluan palata yhteen. Tunteeni entistä kumppaniani kohtaan ovat edelleen suuret, ovat koko ajan olleetkin. Jäädessäni kiinni pettämisestä, koko maailmani kaatui, ja tuntuu kuin olisin samalla mennyt vähän sekaisin. Tiesin jo tuolloin, että haluan vain kumppanini, mutta jotenkin onnistuin tekemään kaiken väärin, takerruin tähän toiseen mieheen ja koitin vain unohtaa kaiken pahan.

Jäädessäni kiinni pettämisestä, koko maailmani kaatui

Nyt ajatukseni ovat selvenneet, ja tiedän, että jos olisin tehnyt tuolloin vuosi sitten toisia valintoja, kumppanini olisi suostunut yrittämään uudelleen. Hän on tämän myöntänytkin. Nyt olisin valmis tekemään kaikkeni suhteen eteen, mutta hänellä on jo uusi nainen eikä hän sanomansa mukaan halua enää yrittää uudestaan.

Hän kuitenkin on kertonut, ettei tämä uusi nainen ole mitenkään spesiaali hänelle, toisin kuin minä olin. Jotenkin vaistoan hänestä, että hänellä on edelleen tunteita minua kohtaan, vaikka hän tämän kieltääkin.

Mitä voisin sanoa tai tehdä, että hän harkitsisi uutta alkua? Hän on hyvin rationaalinen ihminen, eikä noin vain, ainakaan tämän kaiken jälkeen, anna tunteilleen valtaa. Olen aivan neuvoton. Miten järkeillä ihmiselle, jonka luottamuksen olen jo kerran pettänyt, että kuulumme yhteen?

Olemme molemmat vielä nuoria, itse olen reilu parikymppinen nainen. Tiedän että elämä on vielä edessä, mutta tiedän myös, että sovimme kyseisen ihmisen kanssa harvinaisen hyvin yhteen. Suhteemme oli kaikin puolin erinomainen. Pettäminen johtui omasta epävarmuudestani ja kriisistä elämässäni (kaikki tuttuni erosivat ja hetkellisesti menetin uskoni parisuhteeseen jne.). En usko voivani tuntea mitään yhtä suurta ketään toista kohtaan, enkä haluaisi tyytyä elämässä vähempään, jos vain on jokin keino, jolla saisin ex-kumppanini muuttamaan mielensä tai edes harkitsemaan tätä.

Psykologi Kaisa Malinen vastaa

Uskottomuus koskettaa syvältä petettyä – mutta myös pettäjää. Molemmat osapuolet joutuvat kasvokkain sen kanssa, että suhde ei edennytkään niin kuin toivottiin. Uskottomuuden anteeksiantaminen on raskas, mutta tärkeä prosessi, joka osaltaan auttaa palauttamaan uskoa pysyvän parisuhteen mahdollisuuteen. Jos suhdetta halutaan jatkaa pettämisen jälkeen, on anteeksiantamisen lisäksi tärkeää löytää uskoa siihen, etteivät samat virheet toistu uudestaan. Sopia ja anteeksi antaa voi, vaikka suhdetta ei haluaisikaan jatkaa, mutta suhteen jatkuminen on vaikeaa ilman sopimista ja anteeksiantoa.

Uskottomuus koskettaa syvältä petettyä – mutta myös pettäjää

Elämässänne tuntuu olevan nyt läsnä monenlaisia – vaikeitakin – tunteita. Pettämisen herättämät pettymyksen ja vihan tunteet eivät nollaudu kiintymyksen kokemuksilla tai halulla palata yhteen – eivät vaikka nämä toiveet olisivat teidän molempien yhdessä jakamia. Suhteenne mahdollinen jatkuminen vaatisi kaikkien näiden tunteiden vastaanottamista ja jonkinlaista käsittelyä. Jotta suhteenne voisi lähentyä uudestaan, olisi menneeseen palattava uudestaan. Voisiko olla, että tämä tunteiden haastavuus oli taustalla silloin, kun pettämisen jälkeen koit toimineesi itsellesi vieraalla tavalla? Oletko nyt valmis sietämään ristiriitaisuutta ja epävarmuutta ja pyytämään tätä myös ex-kumppaniltasi? Entä mikä mielestäsi on nyt muuttunut niin, että uskoisit parisuhteenne kestävän tulevat haasteet ja houkutukset, joita jokainen pitkä ihmissuhde kohtaa?

Kannustan sinua pohtimaan, miten etenet toiveissasi jatkaa suhdettasi ex-kumppanisi kanssa. Riippumatta siitä, mitä aiemmin olette exäsi kanssa kokeneet, ja millaisia tunteesi häntä kohtaan nytkin ovat, on tosiasia se, että hän elää nyt uudessa parisuhteessa. Yhteen palaaminen ex-kumppanisi kanssa johtaisi väistämättä yhden nyt olemassa olevan parisuhteen rikkoutumiseen. Missä määrin haluat kunnioittaa exäsi ja hänen nykyisen kumppanin parisuhdetta? Haastan sinua näillä kysymyksillä pohtimaan tilannettanne niin, että mikäli päädyt siihen, että yrität saada ex-kumppaniasi aloittamaan parisuhteen kanssasi, pystyt menemään ex-kumppanisi eteen aidoilla ja rehellisillä perusteilla. Uskoisin, että tämä on sitä, mitä petetyksi tullut osapuoli toiselta toivoo. Toivon sinulle voimia tunteiden täyttämässä tilanteessasi!

5 Comments

 1. Minä83
  02.04.2009 at 09:58

  Seurustelin yli viisi vuotta mieheni kanssa, asuimme avoliitossa ja olimme kihloissa. Helmikuun alussa muutin yksin. Olen pettänyt miestäni useita kertoja viimeisen vuoden aikana, joista muutama ollut hänen kavereitaan. Yhden kanssa olin suhteessa kolme kuukautta, tämä oli mieheni kaveri. Olen jäänyt kiinni teoistani, ja mieheni menetti tekojeni johdosta kaksi parhaista kavereistaan. Kadun todellakin tekojani ja tekisin mitä vain jos saisin tehdyn tekemättömäksi, elämä vain ei mene niin.. Rakastan miestäni yli kaiken ja haluaisin hänet takaisin, en missään vaiheessa lopettanut hänen rakastamistaan. En tiedä mikä minut sai tekemään tekoni, luultavasti huono itsetunto, halusin tuntea itseni rakastetuksi ja haluttavaksi… Ehkä en osannut elää tavallista arkea, johon ei enää kuulunut jatkuva yhdessä olo. Nyt olen todella rikki ihmisenä, itken todella paljon. En ”omista” juurikaan kavereita, olen todella huono solmimaan ystävyyssuhteita, muutakuin juovuksissa… Olen nyt yksin tekojeni kanssa, ja ketään muuta en saa syyttää kuin itseäni. Haluaisin entisen elämäni takaisin, nyt vasta tajuan mitä olen menettänyt. Ymmärrän tekojeni vakavuuden, ja toiselle ihmiselle ei saisi tehdä näin varsinkaan jos rakastaa. Toivon vain että mieheni pysyisi joskus jotenkin antamaan minulle anteeksi ja voisimme palata yhteen. Tavallinen arki ja yksinolo on todella vaikeata.

 2. suvi..
  11.04.2009 at 21:04

  Olimme yhdessä 8 vuotta ja meillä on nyt 2 v poika. Vauva aika oli tosi vaikea ja olin paljon pojan kanssa kahden. Poika oli 1v6kk kun petin miestäni. Jotenkin väsyin=( Jäin kiinni ja muutimme erilleen, yritin jatkaa elämää miehen jonka kanssa petin,mutta se meni poikki.en ikinä rakasttanut tätä. En päässy yli pettämisestä ja rakastan lapseni isää. ex mieheni löyti pari kuukautta eron jälkeen itselleen uuden ja muutti heti sen kanssa yhteen. Miulle tää pettäminen ja ero selkeytti sen että rakastan vain lapseni isää! Haluaisin niin perheeni takaisin!!
  Olisi mukava jutella jonkun kanssa kenellä vastaava tilanne!

 3. asddo
  25.06.2009 at 22:29

  koittakaa olla pettämättä jumalauta niin kaikille reilupeli

 4. Jii
  16.08.2009 at 04:43

  Minä 83. Tajuatko että olet pilannut usean ihmisen elämän huoraamisellasi. Ilmeisestikään et, koska täällä vai vingut sitä kuinka SINÄ haluaisit sitä ja tätä. Etköhän ole jo halunnut ja saanut ihan riittävästi. Ammu ittes horo!

 5. tracy77
  20.11.2017 at 15:04

  7 vuoden avioliiton jälkeen aviomies jätti minut kahdella lapsella. Tunsin, että elämäni oli päättynyt melkein itsemurhaan, tunsin alas pitkään. Kiitos Johannes Profeetta, jonka tapasin verkossa. Uskollisena päivänä, kun selaat Internetissä, jotkut todistivat, että hän toi takaisin entisen rakastajansa. Jotkut todistivat, että hän palasi kohtuun, paransi syövän ja muun sairauden, jotkut todistavat, että hän voisi loitsata loitsun ja lopettaa avioeron. pian. Olen myös kohdannut yhden todistuksen, se oli Marie-nimetty nainen, hän todisti, kuinka hän toi takaisin entisen rakastajan alle kaksi päivää, kun otin yhteyttä, hän lupasi palauttaa avioliittoni takaisin ja vain kaksi päivää rukousta hän toi takaisin mieheni liittyä minulle ja haluan kiittää profeetta john hänen postitse …. holyprophet8@gmail.com

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.