Parisuhde

6 rakastajatyyppiä

Mitä rakastajatyppiä edustat? Entä kumppanisi?

Tutkijat Hatfield ja Rapson ovat jakaneet tavan rakastaa kuuteen eri tyyppiin. Oletko sinä varma, roikkuja, säikky, huikenteleva, satunnainen vai välinpitämätön rajastaja?

Rakastajatyypit

1. Varma
Sinulla on hyvä itsetunto ja koet olosi luontevaksi sekä toisten lähellä että ollessassa itseksesi. Lapsuutesi on ollut tasapainoinen ja tarpeisiisi on vastattu.

2. Roikkuja
Haluat runsaasti läheisyyttä. Et pärjää omillasi. Olet ollut todennäköisesti lapsena ahdistuneesti tai vastustelevasti kiintynyt omaan äitiisi.

3. Säikky
Ahdistut liiasta läheisyydestä ja vetäydyt kauemmas liian intiimistä suhteesta. Lapsena olit todennäköisesti välttelevästi kiintynyt äitiisi. Jäit vaille tarvitsemaasi lohdutusta ja fyysistä läheisyyttä.

4. Huikenteleva
Et tyydy koskaan siihen, mitä sinulla on. Koet sekä läheisyyden että riippumattomuuden epämukavana. Rakastut intohimoisesti, mutta kyllästyt ja ahdistut nopeasti. Haluat valloittaa ja lumota. Rakastut yleensä mahdottomiin ihmisiin yhä uudelleen. Lapsena kiintymyssuhteesi oli häiriintynyt. Sinulta puuttui turvallisuuden ja ahdistuksen hallintastrategia.

5. Satunnainen
Olet kiinnostunut suhteesta, mutta et halua sitoutua tai satsata siihen. Muut asiat, kuten harrastukset, kiinnostavat sinua enemmän ja haluat suhteessakin napsia vain rusinat pullasta.

6. Välinpitämättömät
Et halua solmia suhdetta kehenkään. Vaikka sinulla olisi suhde, et ole siitä oikeasti kiinnostunut etkä juuri huomaa sen loppumista. Olet henkisesti aina toisaalla.

Lähde: Janne Viljamaa (2011). Pakko saada! Addiktoitunut yhteiskunta. WSOY. Tilaa kirja!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.