Parisuhde

8 tietä hyvään parisuhteeseen

Miten saan onnellisen parisuhteen? Nämä 8 polkua eivät ehkä olekaan niitä, joita osasit odottaa.

Kukapa ei haluaisi onnellista ja toimivaa parisuhdetta. Toiveet ja unelmat eivät aina kuitenkaan toteudu käytännössä. Läheisimmälle ihmissuhteelle asetetaan kohtuuttomia odotuksia ja vaatimuksia – vika nähdään usein kumppanissa, joka tekee suhteen vaikeaksi ja konfliktialttiiksi. Ihminen unohtaa helposti, että kääntämällä katseen itseensä – omaan käyttäytymiseensä ja asenteisiinsa, onnen avaimet ovatkin hänellä itsellään.

Tutustu kirjailija-elämäntaitovalmentaja Ruediger Schachen määrittelemään 8 tiehen, jotka johtavat onnelliseen parisuhteeseen.

8 tietä hyvään suhteeseen

  1. Älä odota, että toinen täyttää toiveesi. Muutu itse siksi, mitä toivot. Jos etsit esimerkiksi rakkautta, muutu rakkaudeksi. Jos etsit turvaa, muutu turvaksi. Kun tulet siksi, mitä etsit, sinulla ei ole koskaan puutetta tästä asiasta.
  2. Älä odota, että hän toisi sinulle rakkautta. Rakkautesi on voimakkainta silloin, kun rakastat ja ajattelet hänen parastaan odottamatta mitään vastineeksi.
  3. Tunnista kumppanisi alitajuinen kaava, joka rajoittaa/vahingoittaa hänen elämäänsä ja auta häntä irtautumaan siitä reagoimalla toisin. Samalla vapaudut itse oman lapsuudessa opitun käyttäytymiskaavan toteuttamisesta.
  4. Harjoittele luopumaan jostakin, jonka luulit omistavasi tai kuivittelit ehdottomasti tarvitsevasi. Kun muistat, ettet voi omistaa mitään tai ketään, voit luopua halustasi omistaa. Saat huomata, että vapaus on siinä, että osaat luopua jostakin sisimmässäsi.
  5. Opettele ymmärtämään, mitä kaikkea et tarvitse. Jos et saa kumppaniltasi sitä, mitä tahdot, ehkä se tarkoittaa, ettet edes tarvitse sitä. Usein tarvitsemme asioita, joita emme kykene itse antamaan itsellemme tai toiselle.
  6. ”Usein tarvitsemme asioita, joita emme kykene itse antamaan itsellemme tai toiselle.”

  7. Opettele antamaan ilman vastaodotuksia. On vapauttavaa antaa ilman että odottaa vastalahjoja. Pyyteetön antaminen tuottaa ihmiselle suurimman ilon. Silloin palkinnoksi ei tarvita vastalahjoja.
  8. Yritä ymmärtää kumppaniaisi ja itseäsi. Opettele tunnistamaan, mikä on oikeaa rakkautta, mikä omaa itsekkyyttä. Todellisen rakkauden olemuksen ymmärtäminen tuottaa suurimman sisäisen tyydytyksen ja onnen kuin mikään muu.
  9. Oivalla, ettet tarvitse häntä lopulta lainkaan. Se ei tarkoita kumppanin työntämistä pois luotasi, vaan sitä, että tämän oivalluksen jälkeen voit ottaa hänet kokonaan sydämeesi. Silloin et enää tarvitse häntä omiin tarpeisiisi, vaan voit olla yhdessä hänen kanssaan.

Lähde: Ruedinger Schache (2014). Sielunkumppani. Minerva. Tilaa kirja!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.