Parisuhde

Rakkaus on päätös

Rakastumisen huuman jälkeen on päätettävä, tahdonko jakaa loppuelämäni tämän kumppanin kanssa.

Rakastuminen ei kestä koskaan ikuisesti. Alkuhuuman jälkeen pari on valinnan edessä: siirrymmekö rakastumisesta rakastamisvaiheeseen ja jaamme toistemme kanssa elämän arjen vai lähdemmekö eri teille.

Rakastaminen on lopulta päätös hyväksyä toinen ihminen vikoineen kaikkineen ja sitoutua elämään hänen kanssaan. Rakastavassa parisuhteessa molempien osapuolien tulisi pystyä olla suhteessa omina itsenään. Hyvässä suhteessa ei ole hylätyksi tulon pelkoa, vaan pari haluaa panostaa ja tukea toisiaan yhteisessä projektissa.

Rakastavassa suhteessa joustetaan molemmin puolin ja tehdään kompromisseja. Siinä pyydetään ja annetaan anteeksi. Syvälliseen toisen ihmisen kohtaamiseen ja rakastamiseen ihminen kykenee kuitenkin vasta, kun oppii rakastamaan itseään.

Rakastaminen on sitä, että haluaa toiselle pelkkää hyvää ja näyttää sen myös käytännössä. Koska toisen huomioiminen unohtuu helposti arjen haasteissa, olisi hyvä muistaa elämän ohjenuorana neuvo, että rakastaa ja osoittaa rakkauttaan kumppanilleen joka päivä.

Pitkän avioliiton salaisuus on kyvyssä rakastua toiseen yhä uudelleen ja uudelleen. Se edellyttää kuitenkin tunnetta, tahtoa ja taitoa.

Lue myös: Onnistuneen parisuhteen elementit

Lähde: Jenni Laine (2014). Kohti uutta onnea. Käytännönläheinen avioero-opas. Basam Books. Tilaa kirja!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.