Uskottomuus

10 keinoa välttää uskottomuus

Uskottomuutta voi ennaltaehkäistä. Muista seuraavat 10 asiaa parisuhteessa.

1. Sitoudu suhteeseen

Parisuhde on elämistä myötä- ja vastoinkäymisissä. Tee luja päätös taistella suhteesi puolesta silloinkin, kun teillä on vaikeaa. Sitoutunut kumppani ei hae lohtua suhteen ulkopuolelta vaan keskittää voimansa yhteiseen yritykseen.

2. Ota vastuu omasta onnellisuudestasi

Kumppanisi ei tee sinua jatkuvasti onnelliseksi. Kukaan muukaan ei sitä voi tehdä. Parisuhteesi voi paremmin, jos teet itse asioita, joista tulet tyytyväiseksi etkä odota toisen tekevän sitä. Tee joka päivä jotain mukavaa, mutta älä tee sitä toisten kustannuksella. Anna toisellekin tilaa hengittää vapaasti.

3. Hoida suhdettasi

Olette löytäneet toisenne. Onnittelut siitä! Parisuhde vaatii hoitamista ja sitä tulee kehittää. Suhde muuttuu koko ajan. Voitte itse ohjata muutosta ja saada vielä paremman suhteen. Ole aktiivinen. Selvitä vaikeudet ajoissa. Viestitä myönteisiä huomioita kumppanillesi joka päivä.

Tilaa kirja: Revitty sydän – Voiko uskottomuudesta toipua?

4. Ole avoin

Kerro, mitä ajattelet ja tunnet. Älä pelaa pelejä. Luovu toisen ohjaamisesta ja pakottamisesta olla sinun mieleesi. Kerro sen sijaan aidosti tunteesi, vaikka se olisi vaikeaa. Avoimuus palkitaan läheisyyden tunteen lisääntymisenä.

5. Älä anna tilaa houkutuksille

Uskottomuus lähtee liikkeelle pienistä asioista. Kun annat sille pikkusormen, olet jo menettänyt pelin. Älä lähde kahville tai lounaalle ihastuksesi kanssa. Voit elämäsi varrella ihastua monta kertaa. Se ei tarkoita, että sinun tulee seurata tunnettasi. Pikemminkin se on merkki siitä, että olet muutosvaiheessa. Puhu asiasta kumppanisi kanssa ja mieti miten olisit tyytyväisempi.

6. Kehitä itseäsi ja itsetuntoasi

Jokainen joutuu käymään läpi kasvukriisejä ja etsimään identiteettiään. Joudut aika ajoin vastaamaan kysymykseen ”kuka minä olen ja mitä minä haluan”. Kriisivaiheessa todennäköisyys uskottomuuteen on suurimmillaan. Olet tyytymätön itseesi ja kumppaniisi. Kriisi on loivempi, jos kehität itseäsi jatkuvasti etkä odota ”sisäistä kutsua”. Silloin hallitset myös suhteesi rajat paremmin. Onko sinulla mieluisia harrastuksia?
Itsetunto ei ole synnynnäinen lahja. Voit kehittää sitä loputtomiin. Mitä parempi itsetunto sinulla on, sitä paremmin ihmissuhteesi sujuvat.

7. Ole mies/ nainen

Ihminen on sukupuolinen olento. Et ole vain isä tai äiti vaan myös mies tai nainen. Anna sen näkyä arkipäivässä. Huolehdi itsestäsi, jotta voit tuntea olevasi kiinnostava. Omalla olemuksellasi lähetät viestejä muille.

Sukupuolielämä on tärkeä osa rakkaussuhdetta. Monien uskottomuuteen päätyneiden ihmisten mukaan heidän parisuhteensa seksuaalisuus on hiipunut. Seksuaalisuus muuttuu iän mukana ja sitä tulee kehittää ollakseen tyytyväinen. Toimimaton sukupuolielämä on varoitusmerkki!

8. Älä tyydy tavanomaiseen

”Luovu toisen pakottamisesta olla sinun mieleesi.”

Elämä on helppoa ja turvallista, kun se kulkee päivittäin samoja latuja, ja rutiinit toistuvat. Se ei kuitenkaan ole silloin kovin kiinnostavaa. Suhteelle on hyödyksi tehdä asioita välillä eri tavoin ja yllättää itsensä ja toinen. Kutsu hänet yllättäen lounaalle, elokuviin, teatteriin, urheilukilpailuihin jne. Anna hänelle joskus kuninkaallista kohtelua.

9. Muista ystävät

Pitäkää omia ystäviä ja yhteisiä ystäviä. Saatte silloin tyydytystä ihmissuhteistanne monin tavoin. Oma kumppani ei koskaan anna kaikkea. Nauttikaa toisten seurasta ja puhukaa elämästänne myös ystävien kanssa. Älkää rajoittako toisianne. Toiveita saa esittää, mutta ei vaatimuksia.

10. Älä tee liikaa työtä

Urakehitys ja liika työnteko uuvuttavat vähitellen kenet tahansa. Moni uskoton on kertonut joutuneensa oravanpyörään ja väsyneensä. Sen huomaa yleensä liian myöhään. Tarvitset lepoa ja rentoutumista päivittäin. Ota aikaa itsellesi vaikka merkitsemällä aika kalenteriisi ja pidä siitä kiinni. Työ ei ole maailman tärkein asia. Hyvät ihmissuhteet ovat!

Lähde: Maria Buchert, Kari Kiianmaa & Tellervo Uljas, Revitty sydän. Voiko uskottomuudesta toipua? Minerva Kustannus Oy. Tilaa kirja!

5 Comments

 1. Asko
  13.02.2008 at 12:47

  Ajatuksia herättäviä vinkkejä!

 2. suvi nenonen
  05.03.2008 at 19:38

  kuka hel….tti nää kymmenen keinoa on laatinut?Mikään ei ole noin yksinkertaista.Ja aiheutetaan vaan lisästressiä ihmisille,kun lisätään syyllisyyttä esim.loppuun kuluneille perheen äideille,jonka näiden ohjeiden mukaan pitäis vaan taas enemmän ja enemmän jaksaa suorittaa. Parempi se on ,että vanhemmat ovat erossa ystäviä,kuin yhdessä vihollisia.Ja nainenkin,myös äiti voi olla se,joka pettää.Kamalinta on se jos lapsellisen orjallisesti joku alkaa seurailla tämän kaltaisia ohjeita elämän vaikeimmissa tilanteissa ja syyllistää lisää ,tai kahlita lisää toista ihmistä.Ei kenenkään elämä helpotu ohjekirjan säännöillä.Elämä tulee ja on juuri niin vaikeata kuin on .ei siihen ole poppakonstej.Ja ihminen ei ole yksiavioinen.

 3. Anodi
  02.03.2009 at 16:36

  Mitä uskottomuus on? Mielestäni olisi syytä määritellä tämä asia ihan ensimmäisenä! Sen jälkeen voidaan ryhtyä puhumaan uskottomuudesta sekä kertoa vinkkejä siihen kuinka välttää uskottomuuden (tässä artikkelissa esitetyt ovat varteenotettavia). Olisi oikein mukavaa saada selkeä ja yleisesti hyväksyttävä määrittely siitä, mikä on uskottomuutta sen sijaan että aihetta pyöritellään tai vieritetään määritteleminen parille itselleen. Missä menee hyväksyttävissä olevan ja huonon käyttäytymisen raja?

 4. rautahousu
  26.03.2009 at 01:10

  Hanki aviomiehellesi munalukko ja rautahousut, Naisen kuin naisen on helppo saalistaa mies Nainen, mene aluspöksyittä ja rintaliiveittä läheiseen baariin, tee tklusta asiaa viereisen miehenpuolen kanssa, hengaile ihan ihossa kiinni ja kun saat hänet huohottamaan, ota mukaasi…en ole vielä tavannut miestä, joka sanoisi:”kiitos ei,en halua, mä rakastan vain vaimoani!”—Olen kokenut oman aviosiippani uskottomuuden hiljakkoin, en toivo sitä todella kenellekään! Se tappaa sielun ja vähitellen koko ihmisen, tekee sairaaksi.Olen upean näköinen nainen, mieheni syrjähyppy on nynny kirjastovirkailija. Värin, koon ja laadun ei ole väliä. Kun tarttuu onkeen, se on menoa! Suhde kutkuttaa, se saa miehen tuntemaan itsensä halutuksi, voi pitä hauskaa, nauraa, juoda, paneskella,–ilman että täytyy puhua laskuista ja rakennusbudjetista tms. pitkästyttävästä aiheesta, niin kuin oman vaimon kanssa…—-miehet ovat kaikki samanlaisia!!!–Ja ”enhän mä ole tehnyt mitään”!–vaikka laittaisit äijän sormipuristimeen, sieltä ei saa tunnustusta tai totuutta.– hei joksä taas jauhat sitä samaa, sehän on jo ohi!”..Tekee niin kipeää, eikä ymmärrä maailmaa—niin, että kuka ei ole yksiavioinen?:MIES!

 5. rautahousu
  26.03.2009 at 01:15

  Voiko joku kertoa minulle miten selviän mieheni uskottomuudesta????
  Se on jo loppunut, mutta vahingoittanut minua täydellisesti. En pääse elämään kiinni.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.