Itsetuntemus

10 askelta rohkeuteen

Rohkeus on rehellisyyttä kuunnella itseään vaikeissakin tilanteissa. Katso, miten voit kasvaa rohkeaksi.

1. Pysähdy.
Kuuntele itseäsi. Mitä sinulle oikeasti kuuluu? Kysy itseltäsi, miten jaksat ja voit tässä hetkessä.

2. Pohdi.
Mieti, mikä elämässäsi on tällä hetkellä mallillaan? Mikä taas ahdistaa? Voit kirjoittaa ajatuksesi paperille, jos niihin on vaikea saada otetta.

3. Katso taakse päin.
Milloin olet ollut elämässäsi onnellisimmillasi? Miten elämäsi silloin rakentui? Mikä on muuttunut noista ajoista? Milloin ja miten muutos tapahtui?

4. Tunne.
Myönnä itsellesi syvimmät tunteesi ja elä ne läpi. Älä piilottele vaikeita asioita. Muista, että kohtaamalla kipeät tunteesi, jätät ne myös taaksesi.

5. Toimi.
Mieti, minkä asioiden kanssa haluat elää tästä hetkestä eteenpäin ja minkä kanssa et. Ala muuttaa epäkohtia elämässäsi. Voit kirjoittaa ne ylös ja edetä kohta kohdalta. Perustele ja kerro toisille ihmisille ratkaisusi. Anna mahdollisuus myös toiselle muutokseen ja korjausliikkeeseen.

6. Anna aikaa.
Älä tee hätiköityjä ratkaisuja. Rakenna itseäsi pikkuhiljaa. Oikean suunnan tunnistat sydämen keventymisestä.

7. Päästä irti.
Oikealla hetkellä voit jättää vanhat, ahdistavat asiat kokonaan taaksesi ja syventyä uuteen vaiheeseen elämässäsi. Kuuntele itseäsi ja sydäntäsi.

8. Hyväksy muutos.
Elämäsi ei tule valmiiksi koskaan. Elät jatkuvassa sisäisessä muutoksessa keskellä muuttuvaa maailmaa. Älä pyristele vastaan, luota tulevaan ja näe elämän mahdollisuudet.

9. Pidä huolta itsestäsi.
Muutoksen keskellä, pysähdy joka päivä kahdeksi minuutiksi miettimään itseäsi. Miten voin? Mitä minulle kuuluu? Mitä tarvitsen? Kuljenko oikeaan suuntaan?

10. Armahda itsesi.
Ole myötätuntoinen itsellesi. Kun muistat rakastaa itseäsi, et hukkaa myöskään itseäsi. Silloin osaat myös rakastaa toisia terveellä tavalla. Kaikkiin elämäsi tärkeisiin ratkaisuihin löydät vastauksen olemalla rehellinen itsellesi.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.