Itsetuntemus

Opettele eroon itsesäälistä – 3 tapaa!

Voi paremmin selvittämällä, kuka todellisuudessa olet. Katso kolme tapaa, joilla lisäät itseluottamustasi.

Haluatko lisätä itseluottamustasi ja unohtaa itseinhon ja -säälin? Katso alla oleva kolmen kohdan lista ja lähde matkalle kohti muutosta.

Paranna itseluottamustasi

1. Tarkastele ja muuta sisäistä puhetapaasi
Pysähdy ja mieti, miten puhut arjessa itsellesi. Viljeletkö negatiivisia ilmaisuja ja suhtaudutko itseesi ankarasti tai skeptisesti? Oman puhetavan tiedostaminen on ensimmäinen askel kohti muutosta.

2. Selvitä, kuka puhui sinulle kriittisesti

Yleensä oman sisäisen kriittisen puheen takaa löytyy menneisyydestä henkilö, joka on ruokkinut sinussa kriittistä ääntä. Mieti, kuka on epäillyt kykyjäsi tai kommentoinut ratkaisujasi ja yrityksiäsi ikävästi? Kenen kriittisen äänen kuulet todellisuudessa päässäsi, kun alat puhua itsellesi ikävällä tavalla?

3. Pyri kohti totuutta
Aina kun tunnet olosi huonoksi, istu alas ja kirjoita sisäisen äänesi puhe paperille. Tarkastele kirjoittamaasi ja mieti, ovatko ajatukset OIKEASTI totta? Kuvittele olevasi hyvä ystävä itsellesi ja mieti, mitä hän sanoisi sinulle tässä tilanteessa? Jatka eteenpäin voimistamalla tätä ääntä aina vaikeissa hetkissä ja elämäntilanteissa. Löydä myötätunto ja rakenna sen kautta terve itsetunto elämääsi. Ja muista, että olet ihana ihminen!

Lähde: Psychologytoday.com

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.