Itsetuntemus

5 hyvää Uuden Vuoden lupausta

Kokeile Suhdesopan viittä Uuden Vuoden lupausta, joilla parannat elämänlaatuasi.

1. Aikaa itselle

Koska onnellisuus lähtee ennen kaikkea meistä itsestämme, on omaan hyvinvointiin erityisen tärkeä panostaa.

Varaa itsellesi pieniä arjen hemmotteluhetkiä, kuten kävelylenkki ystävän kanssa, kahvi ja hyvä kirja, kasvohoito tms. Kun olet itse levännyt ja pirteä, jaksat olla myös iloisempi ja huomioivampi puoliso, vanhempi, ystävä ja työtoveri.

2. Aikaa perheelle

Helposti arkikiireissä perheen yhteinen aika jää vähäiseksi ja täyttyy velvollisuuksista ja suorituksista. Sopikaa perheenä joka viikolle jokin mukava yhteinen tekeminen, joka toteutetaan yhteisenä vapaapäivänä. Tällaista yhdessä puuhastelua voi olla esim. hiihtoretki, luistelu, elokuvailta, askartelu tai leipominen ja ruuanlaitto.

”Kun olet itse levännyt, jaksat olla myös iloisempi ja huomioivampi puoliso ja vanhempi.”

3. Nuku hyvin

Älä jää katsomaan televisiosta huonoja myöhäisillan elokuvia tai sarjoja, vaan anna itsellesi mieluummin kunnon yöunet. Hyvin levänneenä päivä käynnistyy väsynyttä mieltä paremmin ja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti arkeesi.

4. Syö hyvin

Jos jouluna tuli herkuteltua oikein olan takaa, huomaat varmaan, ettei ylensyönnistä tule lopulta kuin huono olo. Kun suunnittelet viikon ateriat etukäteen muistaen terveellisen ruuan tuomat edut, voit sallia itsellesi myös pienet herkku- ja hemmotteluhetket ilman huonoa omaatuntoa.

5. Lopeta stressaaminen

Ennen kaikkea unohda turha stresssaaminen ja huolehtiminen. Jokaiselle päivälle riittää omat huolensa eikä kaikkia asioita kannata murehtia viikko kaupalla etukäteen. Koita asettaa huolesi oikeaan mittakaavaan. Entä sitten, jos perheesi turvautuu työkiireiden keskellä valmisruokaan? Entä sitten, jos sinulla on muutama liikakilo? Ole itsellesi armollinen ja muista, että suurin osa arjen huolista ei ole kuolemanvakavia.

Onnellista Uutta Vuotta!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.