Itsetuntemus

Tv:n katselu tekee onnettomaksi

Tuoreen tutkimuksen mukaan runsas television katselu lisää onnettomuutta.

Yhdysvaltalaisen Marylandin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tv:n katselu voi tuoda lyhytaikaista onnen ja mielihyvän tunnetta, mutta se ei tarjoa pidempiaikaista onnea ja tyydytystä. Tutkimuksen valossa tilanne on itseasiassa päinvastainen.

Sosiaalisuus ja lukeminen yhteydessä onneen

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka käyttivät enemmän aikaa sosiaaliseen kanssakäymiseen ja lukemiseen tv:n katselun sijaan, olivat onnellisempia. Tämä huomattiin selvästi verrattaessa ihmisten päivittäisiä tv:n katselumääriä. ”Ei onnellisten” ryhmässä katsottiin televisiota jopa yli 30 prosenttia enemmän kuin ”hyvin onnellisten” ryhmässä olevien keskuudessa.

Tutkijat totesivat raportissaan, että runsas tv:n katselu on selvässä yhteydessä oman elämänlaadun huonommaksi kokemiseen ja onnettomuuteen.

Lähde: STT-Reuters.

3 Comments

 1. Trig
  25.11.2008 at 21:30

  Tämä on kyllä niin totta. Sen huomaa heti jos tulee pari iltaa putkeen vaan tuijotettua tv:tä, että olo on aika turta. Mutta joskus se kyllä tekee sopivassa määrin ihan hyvääkin.

 2. salkkarit ja amerikan sarjat
  28.01.2009 at 15:18

  Television katselu tekee onnettomaksi. Suhteelle ei jää aikaa,keskusteleminen on mahdotonta,yhdessä olemista ei juuri ole koska televisio on aina auki kolmantena pyöränä.
  Joskus kauan sitten seurusteluaikana oli kaksi kuukautta niin ettemme avanneet kertaakaan telkkaria.
  Aika aikaa kutakin,suhde ei ole enää sama ja elämän tavat ei myöskään.
  Vertauskuvana se telkkariton aika oli paljon mukavempaa.

 3. Individualismi
  14.06.2009 at 12:31

  Samaa mieltä telkkariin uppoutumisesta,itse luovuin telkkarista muutama kuukausi sitten,muuttaa kyllä näköaloja,asian toteaa vasta sitten,kun olet lopettanut telkkarin katsomisen.
  Ohjelmien sisältö on paljolti täynnä ihanteita jotka eivät ole useinkaan realistisia siihen elämän tilanteeseen,jota parhaillaan elät,ei siis mikään ihme jos masennus turhautuneisuuden tunteet vahvistuvat tv:n takia.
  Tv ohjelmien katselu ”varastaa”sen ajan,joka on hyvä käyttää oman itsen henkisen kasvamisen tarpeille,sekä ihmissuhteiden ylläpitoon sekä itsen että lähimmäistemme parhaaksi,luonnollisella tavalla.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.