Kolumni

Hyvän ja pahan taistelu

Kynttilät

[Kirjoittanut: Pauliina]

Pidän elokuvista ja kirjoista, joissa on onnellinen loppu. Useimmiten hyvät ja pahat henkilöt taistelevat tarinan kuluessa, mutta lopulta voin olla varma, että hyvä kukistaa pahan. Hyvien ja pahojen hahmojen taistelu tuntuu usein aivan liian mustavalkoiselta. Uusissa suosituissa tarinoissa hyvä ja paha käyvätkin kamppailua päähenkilön sisällä. Esimerkiksi Hämähäkkimies ja Harry Potter -elokuvissa päähenkilöt joutuvat kohtaamaan oman pimeän puolensa, eivätkä aina voi olla varmoja voittaako hyvä sisäisen kamppailun.

Pahuus pakottaa meitä miettimään elämän syvimpiä kysymyksiä

Emme pääse karkuun pahuutta ympärillämme emmekä itsessämme. Pahuus pakottaa meitä miettimään elämän syvimpiä kysymyksiä. Mistä pahuus johtuu? Onko olemassa paikka, jossa ei enää ole mitään pahaa? Tätä kirjoittaessani paha on taas puheenaiheena kaikkialla. Lukiolaispoika ampui koulussaan raa´asti kuusi opiskelijaa, rehtorin ja terveydenhoitajan sekä lopuksi itsensä. Tapahtuma on järkyttänyt meitä suomalaisia. Ihannekuva turvallisesta maasta on särkynyt. Aikaisemmin on ollut helppoa ajatella, että maailmassa on suunnitelmallista pahuutta, mutta ei meillä täällä Suomessa.

Tragedian jälkeen julkisuudessa on haastateltu useita asiantuntijoita. On puhuttu nuorten pahoinvoinnista, mielenterveysongelmista, väkivaltaisista peleistä ja Internetistä. Myös Espoon piispaa, Mikko Heikkaa, haastateltiin televisiossa tapahtuman jälkeen seuraavana aamuna. Heikka painotti, että myös ampuja itse oli yksi tapahtuman uhreista. Jäin miettimään, minkä uhri ampuja itse oli: sairauden, huonojen vaikutteiden vai pahan valtojen?

Olisi helppo jakaa ihmiset kahtia, hyviin ja pahoihin. Kuitenkin minun on pakko myöntää, että itsekin olen monessa asiassa puutteellinen. Vaikka koko elämäni ponnistelisin tullakseni paremmaksi ihmiseksi tai muuttaakseni maailman paremmaksi paikaksi, ei pahuus minnekään katoa. Kärsimyksen ja maailman epäoikeudenmukaisuuden keskellä uskon ja toivon, että jossakin tämän elämän jälkeen on oltava paikka, jossa kaikki vääryydet korjataan. Siellä ei enää ole kuolemaa. Siellä minäkin saan olla oma itseni. Hyvä voittaa lopulta pahan.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.