Kolumni

Kaikki on liian hyvin

Kukka

[Kirjoittanut: Pohdiskelija]

Tuntuu, että elämässä hyvät ja huonot asiat kasautuvat aina tiettyihin sumiin. Nyt tuntuu, että hyviä asioita on tapahtunut aivan liikaa. Tunnen itseni niin onnelliseksi, etten muista, milloin olisin nauttinut elämästä näin. Samalla kun nautin onnestani, mieleeni hiipii aavistus, että kohta tapahtuu jotain kamalaa. Ei elämässäni asiat voi mennä näin hyvin. Moni kärsii ja elää epätoivossa, minunkin vuoroni tulee taatusti tänään tai huomenna. En voi koskaan tietää, milloin aurinko lakkaa taas paistamasta ja kääntyy kylmäksi, sysimustaksi yöksi.

Kävin katsomassa uuden elokuvan nimeltä Evening. Se avasi silmäni monella tapaa. Elokuva näytti, miten ihminen jää elämässä vaille vastarakkautta, kadottaa unelmansa ja elää elämänsä toisten toiveiden ja odotusten mukaan. Kuolinvuoteella elokuvan nainen myöntää, ettei ollut koskaan kovin onnellinen ja tehdyksi tuli monia virheitä. Naisen ystävä lohduttaa sairasta taas sanomalla, ettei elämässä ole virheitä. Meidän on täytynyt tehdä ne valinnat, mitä meidän on täytynyt. Vaikka välillä elämä on ollut hyvin onnetonta, mahtuu sinne niitä ihania, pieniä onnen hetkiä. Lopussa hyvin vähällä on enää merkitystä.

Ei elämässä ole virheitä

27-vuotiaana ajattelen vielä, että elämä on minulla edessä. Mitä kaikkea ihanaa se tuokaan tullessaan? Toivottavasti perheenlisäystä, mukavaa aikaa läheisten ja ystävien kanssa, terveyttä ja mielenkiintoista, mutta ei liian rasittavaa työtä.

Kuusikymppinen työkaverini totesi kerran, että onneksi nuorena ei tiennyt, mitä kaikkea elämällä on itselle varattuna. Silloin tajusin, ettei kukaan tuttavistani ole kokenut vielä avioeroa, kun taas suurin osa yli viisikymppisistä työkavereistani on eronnut. Elämän tietään ei voi ennalta nähdä, mutta sen tuomia murheita on taatusti turha miettiä etukäteen. Murehtimiselle löytyy kyllä oma aikansa. Siksi nautin elämästä ja onnesta nyt. Elämähän ei lopulta ole muuta kuin tätä hetkeä, ja nyt se hetki on täynnä iloa ja onnea.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.