Kolumni

Ystävyydestä

Ystävyys

[Kirjoittanut: Sofie]

Pienenä paras ystäväni oli Anna, Anna ystäväni. Tapasimme elämäni ensimmäisenä koulupäivänä. Annalla oli tosi tummat hiukset ja paksu letti. Anna oli hyvä keksimään leikkejä, oli aina valmis auttamaan ja Annalla oli söpö pari vuotta vanhempi isoveli. Anna oli parempi urheilija kuin minä, mutta minä olin parempi piirtäjä kuin Anna. Annan kanssa käytiin yhdessä partiota. Meillä oli yhteisiä salaisuuksia.

Minun maailmani murtui sinä päivänä, kun Anna löysi uuden parhaan ystävän. Meni useampi vuosi sen jälkeen, kun kuljimme toistemme ohi kuin ventovieraat. Silti en voi olla unohtamatta Annaa. Mietin vieläkin joskus, mitähän Annasta tuli isona. Joskus olen nähnyt Annasta unta.

Maailmani murtui, kun Anna löysi uuden parhaan ystävän

Päivittäin vastaani kävelee useita kymmeniä ihmisiä, joiden kasvot unohtuvat saman tien. Sitten on ihmisiä, joiden kanssa elämänkulut hetkeksi yhdistyvät, mutta joiden nimeä on

jälkeenpäin hankala muistaa. Toisten ihmisten kanssa koetaan yhdessä suurempia asioita ja he vaikuttavat omaan elämään – joko pintapuolisesti tai syvemmin. Jotkut ihmiset jättävät jäljen. Anna oli tällainen.

Anna opetti minulle, mitä on ystävyys ja myös sen, miltä tuntuu, kun läheinen ihminen pettää luottamuksen. Kaiken kaikkiaan opin todella paljon ihmissuhteista. Annan jälkeen tuntui vaikealta löytää samanhenkistä seuraa. Kukaan ei tuntunut pitävän tarpeeksi paljon samoista asioista, kukaan ei tuntunut yhtä hauskalta seuralta. Asetit riman todella korkealle Anna.

Onneksi minulle kävi niin onnellisesti, että löysin myöhemmin uusia ystäviä. Joistakin heistä on tullut ehdottomasti elämäni merkittävimpiä ihmisiä. Nykyään eri asiat ovat ystävyydessä tärkeitä. Hyvän ystävän kanssa voi setviä maailman monimuotoisia ilmiöitä ja oman elämän kuvioita. Yhä on kuitenkin mukava jakaa asioita, joista moni ei tiedä – ihan kuin silloin lapsena Annan kanssa. Anna katosi elämästäni vuosia sitten, mutta nyt minulla on ystäviä, joiden kanssa vuosissa mitattuna ystävyys on vasta alkutaipaleella.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.