Kysymykset

Yhtäkkinen muutos seksielämässä

Olen 36-vuotias avoliitossa elävä mies. Olen havainnut suhteemme muuttuneen viime viikkoina, varsinkin seksin suhteen. Ehdottaessani seksiä, on yleisesti aina joku ”syy” miksi naiseni ei jaksa. Milloin väsyttäää kamalasti ja milloin on pää kipeä.

Avovaimon käytös ihmetyttää. Joskus hänelle tulee puhelimeen sellaisia puheluita, että hän katsoo, kuka soittaa ja sanoo sitten, ettei jaksa höpöttää eikä vastaa siihen. Ja mitä seksiin tulee, niin hänellä on myös leikkikaluja ja niistä olen pistänyt merkille, että vaikka seksi ei meillä kahden kesken maistu, niin ihan ”mielenkiinnolla” olen viikon verran laittanut aina jonkin merkin lelulaatikkoon ja todennut, että aika usein hän kuitenkin käyttää niitä, kun olen poissa kotoa.

Sitten on tullut sellainenkin asia esiin, että hän on kiinnostunut kovasti siitä, kuka minulle soittaa tai laittaa tekstiviestiä. Aina tulee kysymys, kuka siellä oli ja mitä asiaa hänellä oli. Eihän tälläisella käytöksellä kaikki voi olla kunnossa? Mitä mieltä olette asiasta?

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Teija-Liisa Ranta vastaa

teija_liisa_rantaMahdatko epäillä puolisoasi uskottomuudesta? Monet uskottomuuden kokeneet kertovat samantyyppisistä ”merkeistä” kumppanin käytöksessä, kun jotain on tekeillä.

Parisuhteessa eikä muissakaan ihmissuhteissa kannata tulkita, arvailla eikä lukea ajatuksia missään asiassa. Kukaan ei siihen pysty, vaikka suhteessa olisi oltu monta kymmentä vuotta. Suora kysyminen on ainut tapa selvittää asia. Voi vain toivoa, että kumppani pystyy myös suoruuteen ja rehellisyyteen ja vastaa kysymyksiin.

Mahdatko epäillä puolisoasi uskottomuudesta?

Kirjeesi perusteella oletan, että parisuhteessanne saattaisi olla kehittämisen ja parantamisen varaa avoimuuden ja keskustelun osalta ehkäpä tunteiden ilmaisussakin. Pariterapia voisi auttaa suhdettanne.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.