Parisuhde

Yleisimmät riidanaiheet parisuhteessa

Mistä parisuhteessa riidellään eniten? Ovatko miehet ja naiset asiasta samaa mieltä?

Naisten mielestä

1. Kotitöiden jako

2. Seksi

3. Vapaa-ajan käyttö

4. Henkilökohtaiset ominaisuudet, tavat ja tarpeet

5. Raha

Miesten mielestä

1. Kotitöiden jako

2. Seksi

3. Vapaa-ajan käyttö

4. Henkilökohtaiset ominaisuudet, tavat ja tarpeet

5. Raha

Lähde: Malinen, K., Härmä, S., Sevón, E., & Kinnunen, U. (2005). Miten meillä menee? Työssäkäyvien pienten lasten vanhempien kokemuksia perhe-elämästä ja työstä. Jyväskylän yliopisto. Jyväskylän yliopiston perhetutkimuskeskuksen julkaisuja 15.

4 Comments

 1. mummi
  15.03.2009 at 17:31

  Olen ollut avoliitossa n.40 v. Mieheni on ollut ulkomailla töissä jo n.27 v. Parisuhde ei ainakaan parane tälläisessa suhteessa. Me riitelemme aina kun olemme yksissä ja aivan kaikesta. Mieheni on hyvin vanhanaikainen ja mustasukkainen. Mä leijun välillä pilvissä ja kuuntelen erittäin hyvää musaa. Mieheni ei tälläistä ymmärrä ollenkaan. Hän suuttuu joka asiasta ja huutaa kuin hinaaja. Mä olenkin väsynyt tähän suhteeseen.

 2. lähes epätoivonen
  20.03.2010 at 07:52

  Minulla on samoja ongelmia ihmisen kanssa joka kääntää asiat aina nurinpäin, se mitä minä sanon hänestä on se minun vikani. Hänen jatkuva alkoholinkäyttönsä on ”pilannut aivot”, niin ainakin olen tuntenut. Nyt on paha kriisi koska sain vähän perintöä ja hän myi äitinsä (92-v.) kesämökin. Sisarukseni pelkäävät että hän vie minun rahani ja olen sanonut ettei missään tapauksessa vie. Näyttää siltä että toiset ihmiset näkevät totuuden, enkä uskalla kertoa kaikkea, vain siskolleni hiusten repimisestä ja kaljusta otsalla (koska hänen mielestään en ole sen näköinen kuin 10-vuotta sitten). Hän on saanut kerran tuomion repimisestä ja kolme kertaa olen pakotettuna onnistunut perumaan syytteen. Kun laki muuttui ei enää voi perua. Hän on ”kateellinen” siitä että saan jäädä nukkumaan kun hänen pitää lähteä töihin. Olen työtön paska joka ei laita aikaa työnhakuun, ”ota mitä vain systeemillä”. Töitä vain ei ole, eikä 50:n ole oikein hyvin markkinoilla. Koti on tai vain hänen silitetyt vaatteet, muulla ei olekkaan väliä koska hän jättää jälkeensä käytetyjä räkätulloja ja tyhjiä viinapulloja kirjahyllyyn, lattioille tmt. Hän ei ymmärrä minun tapaani pitää koti siistinä. Olin hänen kanssaan 3-vuotta samassa työpaikassa ja hänen huoneensa oli kamala sotku. Nyt kun olemme käyneet monet paikat hänen mökilleen hän sanoi että en osallistu mökkimatkan matkakustannuksiin, vaikka mökkiä ei ole vielä ostettukkaan. Aina olemme näiden vuosien aikana laitettu puoliksi kulut, en ole koskaan ajatellutkaan että pitäisi vielä maksaa polttoaineet. Minut herätettiin tänä aamuna klo 4.00, koska hänellä oli nälkä, johtuen varmaan siitä että hän sammui aikaisin. En enää jaksa kuunnella pas… koko yötä. Minulla ei ole mitään asiaa hänen äitinsä ps. lue hänen, mökilleen koska en ollut valmis sijoittamaan ”meidän” kesämökkiin, silti minua pyydetään mukaan arvioimaan. Humalassa kaikki ajatuksensa heittää kärrynpyörää. Tänä aamuna hän huusi klo 6.00 ” hei haloo, ootko hereillä toisesta huoneesta (asumme kerrostalossa) ja oli päättänyt ottaa itselleen lähikaupungista osaomistusasunnon ja muuttaa sinne yksin koska olen sanonut ettei tämä enää toimi, pahemmaksi vain menee. Olen kieltäynynyt muuttaa hänen kanssaan vaikka hän sanoo että maksaa alkurahoituksen ja sitten vuokra puoliksi.Ei ikinä, en uskalla enkä halua, ehkä aiemmin olisin mennyt siihen halpaan, nykyään pelkään nukuessani kun hän viinapulloaan etsiessään saattaisi repiä taas hiuksiani.Mulla on jotenkin itsesuojeluvaisto herännyt vihdoinkin. Ei ole kivaa kuulla neljän aikaan aamulla”käy kimppuun, kohta tulee poliisit”.

 3. just
  09.06.2011 at 18:08

  lähes epätoivoinen vaikutta nimenomaan kärjistävältä, syyttävältä ja itsekeskeiseltä. Et sinä ole yhtään sen viattomampi osapuoli kun se ”hirveä” kumppanisikaan jota niin solvasit. Sääliksi käy ukkoa. Kato peiliin.

 4. minä vain
  11.02.2013 at 21:00

  Jätkäkaverini on laitoksessa yli 5Okm päässä, se ei todellakaan ole helppoa. Riitelemme todella usein, varsinkin kun laitos rajoittaa hänen elämäänsä todella paljon… Hän suuttuu herkästi ja mitä typerimmistä syistä, mutta minun täytyy selvittää kaikki asiat ettei hän ratkea ryyppämään, vetämään aineita ym. Itse en saisi koskaan suuttua, muuten olisi kolmas maailmansota käynnissä. Vaikka minua ärsyttää hänen käytös useimmiten, minun on pakko selvittää asiat vaikkei huvittaisikaan. Minulla on todella paljon miespuolisia kavereita, ja hän ei pidä siittä jos hegaan heidän kanssaan, johtuu varmaankin mustasukkaisuudesta.
  Kerran riitelmme aika pahasti sen takia koska sanoin hänelle suoraan mitä ajattelin, eli siis kerroin kuinka pahalta se minusta tuntuu että hä kiukuttelee minulle jatkuvasti ja itse en edes saisi sanoa vastaan. Hän karkasi laitoksesta ja en kuullut hänestä mitään. Lääkäri määräsi minulle masennuslääkkeet, koska en pystynyt öisin nukkumaan, olin alakuloinen ja itkin monesti päivässä, myös kouluaikana. Jouduin aina miettimään missä hän on, mitä on tapahtunut, mitä kuuluu, missä hän yöpyy ym. Parin viikon kuluttua hän soitti minulle poliisilaitokselta että oli jäänyt kiinni, ja että hän rakastaa minua.
  Olin onnellinen mutta enää en uskalla suuttua mistään, sillä pelkään että sama toistuu…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.