Parisuhdekirjat

Kirja-arvostelu: Anna palaa

Anna Perhon kirja on hersyvän hauskaa ja ravistelevaa luettavaa ruuhkavuosissa elävän naisen arjesta.

Toimittaja ja kolumnisti Anna Perho lataa täysillä mielipiteensä ruuhkavuosissa kamppailevien äitien elämäntavasta ja -asenteesta kirjassaan Anna palaa. Elä omaa elämääsi, älä muiden (Paasilinna, 2011).

Sarkastinen ja terävänäköinen kirjoitustyyli ravistelee äitimyyttiä, joka on täynnä vaatimuksia ja syyllistämistä. Perho kannustaa naisia ottamaan rennommin ja unohtamaan toisten vaatimukset ja odotukset.

Kirjaan on kerätty Anna Perhon rennon, herättelevän ja uusia ratkaisuja pursuavan tekstin lisäksi julkkisnaisten vinkkejä elämän eri osa-alueille. Esimerkiksi Olga K jakaa näkemyksiään äitiydestä ja Jenni Pääskysaari ystävyydestä.

Anna Perho kannustaa kaikkia naisia ja äitejä unelmoimaan taivaata hipovia asioita ja unohtamaan negatiiviset ennakkoluulot ja arvostelut.

”Kukaan ei kiitä sinua vanhainkodin vuodeosastolla siitä, että elit virheettömän elämän: pesit aina ikkunasi, synnytit ilman epiduraalia, suostuit kaikkeen mitä keksimme ehdottaa. Sen sijaan kaikki kehuvat ihmistä, joka elää oman näköistään elämää”, Anna Perho kiteyttää.

Lisää aiheesta: Anna Perho (Paasilinna, 2011), Anna palaa. Elä omaa elämääsi, älä muiden.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.