Avioero

Opettele armolliseksi itsellesi

Eron jälkeen on tärkeää kääntää armollinen katse itseensä.

Moni hukkaa itsensä parisuhteen vaikeuksissa. Eron jälkeen olennainen kysymys onkin: kuka minä loppujen lopuksi olenkaan? Mistä pidän? Mitä haluan? Millainen olen toisten vaatimusten ja määritelmien takana?

Itsetunnossa on lopulta kyse itsensä hyväksymisestä. Se edellyttää omien ominaisuuksien tarkastelua ja tunnistamista sekä niiden hyväksymistä itsessä. Eronneen itsetuntoa ei lopulta nosta kukaan muu kuin ihminen itse. Muutos lähtee omasta itsestä.

Pysähdy tarkastelemaan, kenen äänellä puhut päässäsi? Vanhempiesiko vai puolisosi? On aika ravistaa arvostelevat kommentit mielestä ja löytää tilalle armollinen, lempeä ääni. Mitä rakkain ystäväsi sinulle sanoisi? Entä jokin välittävä lämmin aikuinen lapsuudestasi?

Oman itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on matka, joka täytyy kulkea. Se ei löydy sormia napsauttamalla. Katso alla olevista vinkeistä, miten voit löytää lempeän asenteen itseesi.

Opi armollisuutta – 3 vinkkiä!

1. Listaa päivittäin asioita, joista pidät ja joista pidät itsessäsi. Yritä päästä vähitellen kohti sataa.
2. Valitse ympärillesi ihmissuhteita, joissa sinulla on tilaa olla oma itsesi. Jätä suhteet, jotka vahingoittavat sinua.
3. Pidä itseäsi hyvänä eri tavoin: hemmottele hoidoilla, kehu ja ilahduta itseäsi pienillä asioilla.

Kun löydät rakkauden ja hyväksynnän pikkuhiljaa itseesi, huomaat, että elämä alkaa helpottaa. Kannusta ja ole lempeä itsellesi. Aloita tänään!

Lähde: Marianna Stolbow (2014). Erosta eteenpäin. WSOY. Tilaa kirja!

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.