Itsetuntemus

Kahdeksan naisvartalotyyppiä

Vartalotyyppisi tunnitstaminen auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi.

Mikä vapautunut olo ja ilo meissä naisissa vapautuisikaan itsemme hyväksynnän myötä sen sijaan, että hukkaamme energiaa ulkonäkömme murehtimiseen ja ’ihanteellisen’ vartalon tavoitteluun.

Naisvartaloita on perinteisesti kutsuttu nimillä, joita en ole koskaan oikein ymmärtänyt. Kuinka ajatus itsestä omenan tai päärynän muotoisena voisi innostaa ja tuntua hyvältä? Sanotaanhan, että meistä tulee se, mitä ajattelemme.

On siis korkea aika kääntää kurssia, ajattelin, kun vuonna 2008 pohdin naiseuteen liittyviä asioita luennon teemoiksi. Tuon pohdinnan tuloksena syntyivät 8 uutta vartalomallia, joille jokaiselle mietimme myös edullisimman tavan pukeutua.

”Meistä tulee se, mitä ajattelemme.”

Ei siis enää hedelmiä, huonekaluja tai esineitä (tyyliin kaappikello, vaasi, keila), vaan tilalle nimet, joissa on nostetta. Tutustu kahdeksaan upeaan naisvartaloon, joista yksi on sinulla.

8 vartalotyyppiä

 • Herkullinen
  Nainen, jolla on tämän hetken ihailluin ja halutuin vartalon muoto, kuin Jennifer Lopez! Vartalolle ominaista ovat pyöreät hartiat, kavea vyötärö, iso lantio ja alaspäin kapenevat reidet.
 • Mehukas
  Nainen, joka on herkän naisellinen olkapäistä vyötäröön! Vartalolle ominaista kapeat hartiat, pienet rinnat, pitkä vyötärö ja kypsemmät reidet.
 • Sulotar
  Nainen, jolla on fantastiset muodot täydellisesti kohdallaan! Vartalolle ominaista sopusuhtaisuus, kapea vyötärö, pyöreä lantio, sirot pohkeet.
 • Kurvikas
  Tosi Nainen! Vartalolle ominaista se, että hartiat ja lantio ovat yhtä leveät, isot rinnat, korkea vyötärö ja leveät reidet
 • Näyttävä
  Nainen, jolla on vatsaa, on aistillinen ja sytyttävä! Vartalolle ominaista leveät hartiat, isot rinnat, lähes olematon vyötärö, vatsa, kapea lantio ja pitkät sääret.
 • Tähtirinta
  Nainen, jonka vartalo viettelee ja viehättää. Vartalolle ominaista isot rinnat, erottuva vyötärö, hoikka lantio ja sääret.
 • Mallikas
  Nainen, jolla on supermallin suhteet. Vartalolle ominaista, että hartiat ja lantio ovat yhtä leveät, hoikka vyötärö, pienemmät rinnat ja pitkät jalat.
 • Linjakas
  Nainen, jossa on veistoksellista ja vahvaa selkeyttä – kaikki kohdallaan. Vartalolle ominaista leveät hartiat, ei erottuvaa vyötäröä, litteä vatsa, suorat reidet ja pohkeet.

Sano itsellesi esimerkiksi: ”Vartaloni on …sulottaren!” Tuo ajatus saa varmasti askeleesi kevenemään ja hymyn huulille, kuten kävi eräälle kurssilaiselleni, joka tuo ajatus mielessään sai lantionsa keinumaan naisellisesti kuin itsestään ja samalla hän huomasi saavansa osakseen ystävällisiä, ihailevia katseita ja jopa tavallista parempaa kohtelua ja täysin ansaitusti! Henkilökohtaisen naiseuden valmennuksen jälkeen tämä sulotar huomasi omaavansa vyötärön ja uskalsi käyttää vöitä. Taakse jäivät myös ajatukset ’isosta tytöstä’, jollaiseksi kouluterveydenhoitaja oli häntä joskus ala-asteella kutsunut.

Vääristynyt vartalokuva

Työssäni naisten valmentajana tapaan jatkuvasti asiakkaita, jotka näkevät itsensä täysin vääristynein silmin. Oma kehonkuva tuntuu olevan pielessä olipa vartalon malli ja muoto millainen tahansa. Tutkimusten mukaan jo joka kolmas nuori nainen näkee itsensä isompana kuin onkaan.

Me kaikki olemme kauniita ja meissä kaikissa on omat erityispiirteemme ja upeutemme. Se, miten itsellemme itsestämme puhumme, näkyy aina ulospäin. Alat voida paremmin, mielesi tyyntyy ja saat itsevarmuutta, kun ruokit alitajuntaasi positiivisilla viesteillä. Saat myös rohkeutta olla oma itsesi, hyväksyä oman vartalosi muodon ja nauttia hyvästä olosta ja vaalia sitä. Saat rohkeutta pukeutua omaa persoonallisuuttasi ja tyyliäsi korostaen. Opit näkemään itsesi naisena uusi silmin ja alat kukoistaa.

Teksti: Liisa Salomaa
Lisää tietoa aiheesta: www.carismahouse.fi
liisa.salomaa@carismahouse.fi
puh. 0400 598 505

2 Comments

 1. Iiris
  31.12.2011 at 00:59

  Ollaan siis sekoitus linjakasta, näyttävää ja kurvikasta…

 2. AS
  02.05.2012 at 20:16

  Ihanan positiivinen artikkeli ja upea keksintö nämä makoisat vartalotyypit!

  Täällä ollaan iloinen sekoitus mallikasta, mehukasta ja linjakasta 😉

  Kiitos!: -)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.