Itsetuntemus

Luo kotiin joulurauha – 5 keinoa!

Jouluaattona tärkein unohtuu helposti kiireen alle. Rauhoita itsesi ja anna samalla hyvä joulumieli muullekin perheelle.

Rauha ja levollisuus lähtevät aina ihmisestä itsestään. Se ei ole kiinni siististä kodista, toisista ihmisistä tai täydellisestä jouluateriasta. Joulun paras ja levollisin tunnelma lähtee omasta mielestä.

Katso viisi vinkkiä, miten voit saavuttaa rauhallisemman ja levollisemman joulumielen sekä itsellesi että perheellesi.

Rauhallinen joulumieli

1. Herää rauhassa.
Aloita jouluaamu loikoilemalla hetki sängyssä. Ota kaikki rakkaasi kainaloosi. Halaa ja suukota, kerro miten paljon heitä rakastat.
2. Valmistakaa aamupala yhdessä.
Sytytä pöydille kynttilöitä, laita soimaan joululauluja. Tehkää voileivät tai joulupuuro yhdessä. Kuunnelkaa toistenne ajatuksia ja nauttikaa rauhallisesta aamupalahetkestä valkenevassa aamussa.
3. Vaali perinteitä.
Käykää haudoilla, joulusaunassa tai kirkossa. Hiljentykää oman perinteenne äärelle. Älkää ottako kännyköitä mukaan. Olkaa läsnä hetkessä, jossa olette.
4. Kohtaa läheiset.
Älä keskity toisten virheisiin ja ärsyttäviin piirteisiin, epätoivoittuihin joululahjoihin tai mauttomiin tarjoiluihin. Mieti, mistä kussakin läheisessäsi pidät. Kuuntele heitä ja keskity kaikkeen hyvään, mitä näet ympärilläsi.
5. Oma hetki.
Varaa itsellesi jouluaattona rauhallinen hetki. Se voi olla aamulla ennen kuin muu perhe nousee, päivällä, kun lapset katsovat jouluohjelmia televisiosta tai illalla, kun talo on hiljentynyt ja istut sohvalla yksin kynttilänvalossa. Palaa mielessäsi menneiden joulujen rakkaimpiin muistoihin, iloitse tästä päivästä. Ole rauhassa, levähdä. Sinulla ei ole juuri nyt kiire mihinkään.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.