Kysymykset

Miehen erektio-ongelma

Olen tavannut ihanan miehen, joka on hellä ja ymmärtäväinen. Parin kerran seksin jälkeen olen ollut hiukan ymmälläni. Hän on halukas ja innostunut, mutta ensimmäisellä kerralla homma kesti vaikka kuinka kauan, eikä lopputulos ollut mitä piti. Toisella kerralla häneltä loppui taas seisokki kesken. Miten voisin auttaa häntä? Onko minussa kenties jotakin, joka tämän aiheuttaa? Olemme kumpikin päälle viisikymppisiä.

Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Teija-Liisa Ranta vastaa

Uudessa suhteessa ei kannata hätäillä erektion kanssa missään iässä. Toiseen tutustuminen paremmin ja läheisyyden sekä luottamuksen lisääntyminen suhteen keston myötä poistavat usein suorituspaineisiin liittyvät erektiohäiriöt.

Avoin keskustelu on hyväksi, muttei kesken rakastelun

Tilanteesta ei kannata "tehdä" ongelmaa ja rakastelussahan on niin paljon kyse muustakin kuin "seisooko vai eikö seiso" -kysymyksestä. Avoin keskustelu on hyväksi, muttei itse rakastelutilanteessa. Naisena voit auttaa parhaiten kumppaniasi olemalla kiinnittämättä huomiota ja suhtautumalla ymmärryksellä, ei loukkaantuen. Sinussa ei ole vikaa.

Mikäli erektiohäiriö on ongelma miehelle, kannattaa hakeutua lääkärin tutkimuksiin, jotta varmistetaan, ettei verenkierrollisissa yms. asioissa ole häiriöitä. Mikäli mitään fysiologista syytä ei löydy, kannattaa hakeutua seksuaaliterapeutin vastaanotolle keskustelemaan asiasta.

1 Comment

  1. 04.02.2010 at 23:48

    Kiitos!
    Mielenkiintoinen tarina…)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.