Kysymykset

Pelkään, että minut jätetään

Olen 25-vuotias nainen ja olen tapaillut vajaat kaksi kuukautta itseäni vanhempaa miestä. Meillä molemmilla on entisiä suhteita ja kipeitä kokemuksia suhteen päättymisestä. Itselläni päättyi vuosi sitten aika vaikea suhde, jota kesti melkein vuoden. Seurustelimme aluksi miehen kanssa vajaa puoli vuotta, kunnes hän petti minua exänsä kanssa. Jätin hänet, mutta noin 2,5 kuukauden päästä välimme lämpenivät uudelleen. Emme varsinaisesti seurustelleet ja suhteemme oli aika fyysinen, vaikka minä kyllä välitin ja tykkäsin miehestä. Hän ei ollut valmis sitoutumaan ja tunsin aika paljon epävarmuutta tilanteesta. Sitten hän jätti minut lopullisesti, oikeastaan vaihtoi toiseen naiseen, mikä loukkasi minua todella paljon. Tunsin pettymystä itseeni, kuinka olinkaan antanut hänen huijata itseäni.. No tuosta tapauksesta kyllä pääsin yli aikani surtuani.

Nyt olen siis löytänyt työni kautta todella mukavan ja ihanan miehen, jonka seurassa on ihana olla. On vaan alkanut tuo entinen suhde hieman kummitella mielessä. En niinkään pelkää pettämistä, koska häntä on entisessä suhteessa petetty, enkä usko, että hän pystyisi loukkaamaan niin kuin häntä on loukattu. Pelkoni on, että hän ei välitä enää minusta ja haluaa jättää minut, sillä niinhän kaikki muutkin ovat tehneet!

Tämä ahdistus on ihan valtavaa, en ole miehelle vielä viitsinyt tästä kertoa, tai kyllä hän jotain tietää, mutta en ole kertonut että ahdistaa niin, että itkettää välillä paljonkin. Välillä mietin, onko minua luotu edes kestävään parisuhteeseen.

Järjellä ajateltuna tämä asia on ihan hölmö, mutta kun tämä järkiajattelu on jäänyt pahasti ahdistuksen alle. Mies on lisäksi sanonut, että välittää vielä entisestä tyttöystävästään. Erosta on kulunut aika vähän aikaa. Se ei sinänsä minua häiritse, koska se on mielestäni ihan normaalia, sillä eiväthän tunteet voi yhtäkkiä kylmetä. Mutta se mietityttää, että voiko hän koskaan tykätä/rakastaa minua yhtä syvästi kuin muita, vai onko tunteet minua kohtaan laimeampia. Molemmat olemme kyllä tehneet toiselle selväksi, että tykkäämme toisistamme, mutta jotenkin olen nyt saanut lietsottua itseni tilaan, jossa tuntuu ettei minua ole luotu onnistumaan parisuhteessa ja ettei minuun voi kukaan kiintyä kunnolla.
Olisin todella kiitollinen, jos voisitte auttaa!

Pappi Johanna Siltala vastaa

Kerroit, että olet tapaillut muutaman kuukauden ajan itseäsi vanhempaa miestä. Teillä molemmilla on takananne entisiä suhteita. Tulit edellisessä suhteessasi petetyksi ja nyt pelkäät, ettei uusi seurustelukumppanisikaan voi sinusta todella välittää ja jättää vielä sinut.

On selvää, että edellisen suhteen päättymisen käsitteleminen ei ole jostain syystä onnistunut. Sinua kohdeltiin huonosti. Mietin, onko sinulla jostakin syystä käsitys tai tunne, että jättämisen syy oli sinussa? Mieti syytätkö itseäsi tiedostamatta siitä, että toinen kohteli sinua huonosti.

Tärkeintä on, että löydät itsekunnioituksen ja rakkauden itseäsi kohtaan

Itsetunnossasi olisi kohottamisen varaa. Mieti, mikä on sinulle tärkeää elämässä. Missä olet hyvä, mihin pyrit ja mistä haaveilet. Sen jälkeen voit pohtia, onko tämä mies, jonka kanssa nyt tapailet, sinulle sopiva ja onko hänellä suhteessanne samanlaiset toiveet kuin sinulla. Tutustukaa rauhassa ja puhukaa. Sinä ansaitset rakkautta ja kunnioitusta. Jos sinusta tuntuu, ettei mies pysty sitä sinulle antamaan, älä mieti, jättääkö hän sinut joskus, vaan ota pallo itsellesi. Onko hän sellainen luotettava mies, jota sinä tarvitset?

Tärkeintä on, että löydät nyt itsekunnioituksen ja rakkauden itseäsi kohtaan. Joskus keskusteleminen ystävän tai ammattiauttajan kanssa auttaa selvittämään ajatuksia. Ahdistusten takana voi olla suurempia menneisyydestä nousevia käsittelemättömiä asioita. Uudessa suhteessa ei pääse kunnolla eteenpäin, jos kantaa menneisyyden raskasta taakkaa.

Toivon sinulle rohkeutta tutustua itseesi ja toiveisiisi! Kun olet sinut itsesi kanssa, on helpompi löytää tasapainoinen parisuhde, joko nykyisen miesystävän tai jonkun toisen kanssa.

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.