Kysymykset

Vaikeus nauttia seksistä

Olen huomannut, että minun on vaikea nauttia seksistä poikakaverini kanssa. Kyse ei ole siitä, ettenkö tykkäisi hänestä ja hän minusta, mutta jotenkin koen seksin hävettäväksi asiaksi. En oikein kehtaa olla poikakaverini edessä alasti ja jotenkin seksissäkin haluan keskittyä enemmän miellyttämään häntä. Seksi ja siitä nauttiminen tuntuvat vähän ei-sallituilta asioilta minulle. Pukeudun ulospäin seksikkäästi, mistä äitini huomauttelee ajoittain, mutta todellisuus on tämä. Poikakaveri ei onneksi painosta minua mihinkään, mutta tämä asia harmittaa minua. Osaatko neuvoa, miten voisin päästä eroon ajatuskuviostani?

nimim. Tyttö -89

Parisuhde- ja seksuaaliterapeutii Teija-Liisa Ranta vastaa

Vaikeuteen nauttia, heittäytyä ja rentoutua rakastellessa voi olla useita syitä. Kysymyksesi perusteella sinun vaikeutesi saattavat olla lähtöisin häpeän ja ehkä jonkinlaisen likaisuuden kokemuksista lapsuudessa tai teini-iässä. Mistä olet muodostanut käsityksesi, etteivät seksi ja siitä nauttiminen olisi sinulle sallittuja?

Tärkeää on tunne, että sinut hyväksytään sellaisena kuin olet

Oman seksuaalihistorian pohtiminen ja keskustelut seksuaaliterapeutin kanssa voisivat olla hyödyllisiä. Mietin myös kuinka hyväksyt oman kehosi ja mikä vaikuttaa siihen, että alastomuus tuntuu hämmentävältä? Oletko mahdollisesti jossain määrin epävarma omasta naiseudestasi ja sen ilmaisemisesta? Minkälainen itsetunto ja itsearvostus sinulla on? Pukeudutko seksikkäästi, koska niin haluat vai vaikuttaaksesi joltain muulta mitä olet? Aikuisena naisena voit itse valita pukeutumistyylisi äidin kommentoinnista huolimatta.

Tärkeää on, että sinulla olisi tunne, että saat olla oma itsesi ja sinut hyväksytään sellaisena kuin olet. Hyväksy myös itse itsesi ja hae haluamaasi muutosta lempeästi.
Suhteessasi vaikuttaa hyvältä tuo, ettei poikaystäväsi painosta sinua mihinkään, joten voit rauhassa kasvaa ja löytää nauttivaa naiseuttasi.

Lukemiseksi suosittelen kirjaani Naisen nautinto (Minerva, 2006). Tilaa kirja!

3 Comments

 1. teroi vähälä
  22.09.2008 at 11:47

  rakastan nussimista

 2. Isokarhu
  21.06.2009 at 13:07

  Minun vaimoni on ylisiisti. Ennen rakastelua han pesee kaikki hajut ja maut ruumiistaan. On kuin soisi ruokaa joka ei tuoksu eika maistu millekaan. Tukkaa lukuunottamatta kaikki karvat on ajeltu. Joskus harvoin han antaa minun nuolla alapaataan, tietysti vasta kun kaikki on pesty mauttomaksi. Yritykset pyllyreian nuolemiseksi aiheuttavat metakan. En saa edes sormea tyontaa takapuoleen. Kuukautisten aikana ei tietysti rakastella. Kondomi on ainoa ehkaisy minka vaimo hyvaksyy. Olen kai parin vuoden avioliiton aikana saanut laueta hanen sisalleen vajaat parikymmenta kertaa. Han ei halua ottaa penista suuhunsa. Han tuntee toiveeni, ei vain ymmarra miten seksi olisi parempaa jos han olisi ’likainen ja haiseva’. Han saa kylla orgasmin, mutta sekin on jotenkin ’kontrolloitu’. Eri asentojen suhteen han on vapaamielisempi. Lapsia meilla ei ole. Vaimolle avioliitto on ensimmainen, minulle toinen.
  Muuten elamamme on kohdallaan. Luulin, etta tama asia korjaantuisi ajan myota. Nain ei ole tapahtunut. Mielestani aviomiehella on oikeus vaimonsa hajuihin ja makuihin, eika pyllyreika kulu jos sita hyvailee.

 3. maiju
  27.03.2010 at 15:09

  Isokarhu:
  Naisesi ongelma taitaa olla häpeä: hän häpeää kehooan ja seksuaalisuuttaan, mikä on käsittääkseni naisille aika tavallista. Painostamalla häntä voit saada hänet tuntemaan seksielämänne vielä likaisemmaksi.

  Kokeile olla hänelle hellä: kehu hänen kehonsa kauniita paikkoja ja kerro, että mielestäsi hän on kaunis ja tuoksuu hyvältä. Ole romanttinen, tuo makuuhuoneeseenne tuoksuvia hierontaöljyjä ja kynttilöitä. Yritä saada hänet rentoutumaan; siinähän on koko homman ydin ja vasta rentouduttuaan naisesi voi luopua kehoonsa kohdistuvasta kontrollista. Mutta tällaiset asiat ottavat oman aikansa. Voi kulua vuosia ennen kuin naisesi osaa arvostaa itseään ja vapautuu nauttimaan seksistä.

  Syyllistäminen tuollaisessa tilanteessa on pelkästään alistavaa ja inhottavaa. Tilanne ei muutu, jos et auta naistasi arvostamaan itseään juuri sellaisena kuin hän on, tuoksuineen ja seksuaalisine haluineen päivineen.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.