Parisuhde

6 tapaa huomioida kumppania

Myönteinen huomio lisää parisuhteen onnellisuutta ja kestävyyttä.

Suhteen edetessä tulee pitää huolta siitä, että myönteisiä kokemuksia synnyttävät rakkauden teot, kuten huomaavaisuus ja hellyys, olisivat arkea tulevaisuudessakin. Molempien kumppaneiden tehtävänä on huolehtia siitä, että myönteiset tunteet säilyvät.

Myönteisten tunteiden ilmaisun lisääminen saattaa olla ensimmäinen askel parempaan silloin, kumppanit ovat päässeet etääntymään toisistaan.

Keinoja myönteisten tunteiden näyttämiseen

 1. Osoita kumppanillesi rakkautta puhein, teoin ja elein. Älä oleta, että kumppanisi tietää sen.
 2. Anna kumppanillesi tunnustusta hyvin tehdyistä asioista ja rohkaise epäonnistumisista huolimatta.
 3. Kerro kumppanillesi, jos tunnet itsesi alakuloiseksi, yksinäiseksi tai väärinymmärretyksi. Vaikka kumppanisi rakastaa sinua, ei hän siltikään pysty lukemaan ajatuksiasi.
 4. Puhu kumppanillesi iloisista ajatuksista ja tunteista, sillä ne antavat suhteelle elinvoimaa.
 5. ”Anna muiden nähdä, että arvostat kumppaniasi.”

 6. Anna muiden nähdä, että arvostat kumppaniasi.
 7. Kysy kumppaniltasi, miten hän toivoisi sinun ilmaisevan rakkauttasi hänelle. Pidä kumppanisi toive mielessäsi ja kokeile aika-ajoin tehdä sellaisia rakkauden tekoja, jotka kuvastavat kumppanillesi rakkauttasi.

Lähde: Saara Kinnunen (2007). Kahden kauppa – kestävää parisuhdetta rakentamassa. Kirjapaja.

3 Comments

 1. Merenhuiske
  23.06.2009 at 00:25

  Mieheni ei koskaan sano ”rakastan sinua”. Hän näyttää kyllä tunteensa hellyydenosoituksin ja huomioimalla muuten käytöksellään. Sanallisen tunnustuksen puuttuminen kohta 3 vuoden seurustelun jälkeen vaivaa minua. Miksi se on niin vaikeaa sanoa ääneen? En kuule häneltä edes ”tykkään sinusta” koska se on hänen mielestään liian vähän…

 2. meippi
  03.08.2009 at 10:33

  Teot ovar tärkeimpiä kuin sanat. Jos hän pitää sinua kuin ”kukkaa kämmenellä” niin ole onnellinen siitä. Hän arvostaa silloin sinua. Arkipäiväinen käytös ja kohtelu ovat tärkeimpiä kuin sanat. Minulla on kokemusta miehestä joka kertoo kauniita mutta sitten arkipäiväinen kohtelu on ihan paskaa. Osaa teorian mutta ei käytännön. Selittää ja selïttää mutta ei onnistu arkipaïvässä.

 3. Meri
  28.01.2010 at 11:49

  Tunnen niin hyvin ’Merenhuiskeen’ tuskan. Minulla on myös avopuolisona mies, joka ei osaa pukea tunteitaan lainkaan sanoiksi. Toki teot on sanoja tärkeämpiä, mutta olisi se edes joskus mukava kuulla sanoina. Vaikka kysyisi, että pidätkö minusta, niin vastaus on ”kyllä Sinä tiedät”. Harva meistä kuitenkaan osaa ajatuksia lukea. Joskus haluaisi joihinkin asioihin varmistusta, eikä vain elää omissa harhakuvitelmissa.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.