Parisuhde

Kahden kesken matkalle

Romanttinen viikonloppu kylpylässä, rantaloma tai kaukomatka – kahdenkeskinen irtiotto arjesta tekee ihmeitä parisuhteelle.

Yhteinen aika kaukana kotoa ilman työhuolia ja jokapäiväisiä velvollisuuksia tuo uutta kipinää yhdessäoloon ja kotiinpaluun jälkeen arki on taas hetken hauskempaa!

Hemmottelu kannattaa

Hemmotteluviikonloppu kylpylässä on helppo ja edullinen tapa selättää arki: perjantaista sunnuntaihin saunomista, hierontaa, kauneushoitoja, hyvää ruokaa ja ennen kaikkea hyvää seuraa oman kullan kainalossa.

Kotimaan kylpylätarjonta on monipuolinen, kohteita löytyy ympäri maata, joten minilomaa suunnittelevan ei tarvitse välttämättä edes matkustaa tuntia–paria pidempään. Kylpyläviikonloppujen hinnat ovat edullisempia kuin usein kuvitellaan. Monet kylpylähotellit tarjoavat erityisesti pariskunnille suunnattuja paketteja, joihin kuuluu täyshoidon lisäksi myös ohjelmaa viikonlopuksi.

Risteily Tukholmaan tai Tallinnaan on vaihtoehto kotimaan viikonlopulle. Laivalla voi tehdä muutakin kuin vain juhlia, à la carte -ravintolat tarjoavat buffettia intiimimmän ruokailutunnelman ja pientä luksusta yhdessäoloonsa etsivä varaa tietenkin hyttinsä ylimmältä kannelta.

Kaupunkikohteet suosittuja

Lyhyet kaupunkilomat sopivat pidennetyn viikonlopun matkaohjelmaksi. Internetistä löytää nykyisin melko helposti halvat lennot eri puolille Eurooppaa, eivätkä lentoajatkaan ole pitkiä. Pariisi tunnetaan rakastavaisten kaupunkina, joka tyydyttää varmasti romantiikan nälän. Rooma, Milano ja Barcelona kuuluvat myös pariskuntien pidetyimpiin kaupunkikohteisiin.

Prahassa on boheemia romantiikkaa, Berliinissä metropolitunnelmaa ja Wienissä kultturellia vanhanajan henkeä. Kaupunkikohteista muuten suosittuun Lontooseen ei välttämättä matkusteta romantiikkahakuisesti hempeilemään tai herkuttelemaan, mutta menoa matkaansa hakevien kumppanusten ohjelmaan se sopii ilman muuta.

Pakettimatkoja vain aikuisille

Vain aikuisille tarkoitetut hotellit kasvattavat suosiotaan valmismatkatarjonnassa. Monet matkatoimistot markkinoivat nyt etelänmatkoja adults only -konseptilla, joka tarkoittaa laadukasta majoitusta ja panostusta designiin, hyvään ruokaan, kylpylätarjontaan ja usein myös kulttuuriohjelmaan.

Osa tällaisista konseptihotelleista ilmoittaa suoraan ottavansa vain aikuisia asiakkaita, toiset rajoittavat perheelliset pois asiakaskunnastaan hienovaraisemmin esimerkiksi siten, ettei hotelli tarjoa minkäänlaisia lapsille suunnattuja palveluita. Aikuisten hotelleja suosivat yhä useammat laatutietoiset matkailijat – kun loma yhdessä oman rakkaan kanssa on kauan odotettua herkkua, halutaan sille luoda parhaat mahdolliset puitteet rauhallisine ravintoloineen ja ylellisine kylpyläpalveluineen ilman lasten melua ympärillä. Lapsiperheille on runsaasti juuri heidän tarpeisiinsa suunnattuja kohteita, miksei siis myös aikuisille tarjottaisi aikuisten mieleisiä matkavaihtoehtoja?

Vain aikuisille suunnattuja lomia tarjoavat esimerkiksi Tjäreborgin Sunprime-konseptihotellit sekä Finnmatkojen Blue Couples -hotellit. Aikuisten hotellitarjontaa kannattaa tiedustella matkatoimistoista, vaikkei sitä erikseen mainostettaisi. Lähes kaikissa suosituimmissa kohteissa on profiloitunutta hotellitarjontaa kahdenkeskistä rauhaa etsivien pariskuntien makuun.

Teksti: Riikka Krenn

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.