Seksi

Parisuhteessa kaivataan lisää seksiä

Tutkimuksen mukaan suomalaisista yli puolet kaipaa parisuhteeseensa enemmän seksiä.

Seksuaalikäyttäytymistä suomalaisilla selvittäneen tutkimuksen mukaan miehistä 40 prosenttia ja naisista puolet on tyytyväisiä parisuhteensa yhdyntöjen määrään. Tämä tarkoittaa siis sitä, että miehistä 60 prosenttia ja naisista puolet kaipaisi suhteeseensa enemmän rakastelukertoja.

Vuonna 1999 tehdyn laajan tutkimuksen mukaan tyytymättömyys seksin määrään on kasvanut verrattaessa vuoden 1992 tilastoihin. Silloin miehistä 50 prosenttia ja naisista 40 prosenttia kaipasi aktiivisempaa sukupuolielämää kumppaninsa kanssa.

Ikä vaikuttaa

Tarkasteltaessa eri ikäryhmiä osoittautui, että miehet olivat keskimäärin tyytymättömämpiä yhdyntöjen määrään kuin naiset aina 60 ikävuoteen saakka. Tästä eteenpäin tapahtui muutos: naiset kaipasivat suhteeseensa miehiä enemmän rakastelua. 70-74-vuotiaista naisista vain 25 prosenttia oli tyytyväisiä seksielämän määrään, kun miehillä vastaava luku oli 43 prosenttia.

Suurin halukkuusero vallitsi vähän yli 30-vuotiaiden miesten ja naisten välillä. 30-34-vuotiaista miehistä vain 27 prosenttia oli tyytyväisiä yhdyntöjen määrään, kun saman ikäluokan naisista seksin määrään oli tyytyväisiä 52 prosenttia.

Avioliitto vie halut?

Verrattaessa parisuhdetyypin vaikutusta seksuaaliseen tyytyväisyyteen löytyi myös eroja. Seurustelusuhteessa elävät suomalaismiehet olivat tyytyväisempiä seksielämäänsä kuin avio- tai avoliitossa elävät.

Seurustelusuhteessa miehistä enemmistö eli 61 prosenttia oli tyytyväisiä yhdyntäkertojen määrään, kun taas naimisissa ja avoliitossa olevista heitä oli vain noin 40 prosenttia. Naisten kohdalla parisuhdemuoto ei tutkimuksen mukaan vaikuttanut seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

Lähde: Elina Haavio-Mannila & Osmo Kontula (2001). Seksin trendit meillä ja naapureissa. WSOY.

6 Comments

 1. ninni^^
  06.07.2009 at 16:41

  miheni on sanonut että hän 23-vuotta ja alkaa olemaan vanha harrastamaan seksiä, miksi hän aina noin sanoo, itse olen 19,sta ja hän on kertonut että silloin teiniaikana tuli paljonkin harrastettua sitä ja onko nyt minun miehellä mennyt maku siihen? :O mun mielestä seksi on osana ainakin jonkinverran yhteistä elämää ollaan kohta puoliin oltu 1,5 vuotta yhessä.. miksi näin tapahtuu?

 2. Jarkko
  15.02.2010 at 16:48

  Olemme seurustelleet tyttöystäväni kanssa viisi vuotta, joista olemme vuoden olleet kihloissa ja noin kaksi vuotta asuneet yhdessä. Tyttöystäväni ei tahdo enää harrastaa seksiä kanssani, paitsi silloin kun hän on humalassa. Eli hänelle kelpaa vain ”kännipano” ja senkin pitää olla mahdollisimman pikainen. Aktin jälkeen hän vain nukahtaa. Yritän lähestyä häntä, jotta saisin hänet syttymään. Ja aina sama asia: hän työntää minut pois ja sanoo, että häntä väsyttää. Minulle seksi on tärkeää parisuhteessa. Minulla on paljon stressiä, koska päivätyötä ei ole löytynyt ja olen lähes koko ajan ärtynyt. Olen kysynyt tyttöystävältäni myös sitä, että onko minussa jotain vikaa, koska hän ei halua kanssani seksiä, paitsi humalassa. Olen myös miettinyt sitä, että hänellä olisi joku toinen. Annan hänelle päivittäin hellyyden ja rakkauden osoituksia. Olen epätoivoinen ja tyytymätön tähän suhteeseen, mutta rakastan häntä ja haluan olla hänen kanssaan.

 3. nassu
  06.05.2010 at 16:10

  Jarkko sinuna lähtisin liikkeelle keskustelemalla teistä, eikä kyseenalaista onko itsessään vikana toiselta koska silloin yleensä asian ydin ei tule keskusteltua. Kysyt häneltä esim. ” voinko minä parantaa jotenkin halujasi?” Toisaalta noin pitkässä suhteessa yleensä tulee vaihtelun halua, otat härkää sarvista ja yllätät naisesi yhdistämällä romantiikan sekä seksin ja uusilla asioilla arkielämässä kuin myös sängyssä. Jos ei näytä sytyttävän, luulen että tuommoinen suhde ei tule toimimaan pitemmän päälle jos vain yksin haluttaa, koska se rupeaa heijastumaan muuhunkin elämään. Halusin kommentoida koska itselläni on ollut lähes sama tilanne. 🙂

 4. Tasapaino
  03.10.2013 at 13:46

  Olen tässä aikojen kuluessa huomannut, että ei ole suhteen toimivuuden kannalta väliä haluaako usein vai harvoin. Pääasia on, että molemmat haluavat toisiaan edes suunnilleen saman verran. Ja vain toisiaan.

 5. Enkuli
  16.02.2014 at 08:35

  Olen sexuaalisesti todella aktiivinen ja vähän villi.
  Vietin pitkän suhteen jälkeen viriilin jakson,
  mihin mahtui useita miehiä ja tuntui etten
  Muuta ajatellutkaan kuin sexiä. Tunteellisena
  Naisena kyllästyin kuitenkin pelkkään panemiseen
  Ja tunteettomuuteen. Aloinkin pikkuhiljaa matkanvarrella
  tuntea muutamia miehiä kohtaan voimakkaita tunteita,
  Mutta nämä olivatkin lähes aina varattuja ja yritin kieltää
  Tunteeni. Lopulta muutamankerran melkein rikoin
  Sydämeni kun rakkaudentunteet tulivat liikaa vallalle.
  Kohtasin sattumalta ihanan miehen joka kolahti monelta
  Osa-alueeltaan oli vapaa. Kummallakin on oma elämä suhteellisen
  hanskassa, omat urheilulliset harrastukset ja ehkä haave
  Rakkaudestakin?
  Jätin kaikki muut suhdesäädöt samantien panostaen
  Tähän uuteen ihanaan tunteeseen pohjautuen, samoin teki mies.
  Aloimme seurustella. Kummankin elämäntilanteesta johtuen näemme
  Vain muutamia kertoja viikossa, mikä sopii minulle suht hyvin.
  Tuntuu että haluan sexiä ja kahdenkeskistä laatuaikaa paljon
  enemmän mitä mieheni.
  Olen sitämieltä että jos mies ei halua minua sexuaalisesti tarpeeksi,
  Tukahdutan omat tunteeni ja muutun apaattiseksi ja oma eloisuuteni
  Kärsii. Kuitenkin rajastellessamme tunteet ovat kohdillaan ja nautin
  Jokahetkestä. Olen tuntemuksineni nyt pikkuisen pihalla enkä tiedä
  Kauanko kestän tätä ..

 6. Turhautunut
  21.02.2018 at 19:58

  Olen ollut 11.vuotta parisuhteessa ja niistä 7. Vuotta selibaatissa, vain sen takia kun mieheni ei halua. Ei ole muutkaan miehet kiinnostanut vain panon takia. Monta kertaa olen miettinyt eroa, kun tämä asia ei toimi, mutta mieheni on joka kerta saanut taivuteltua jäämään. Meillä ei siis ole mitään seksiin liittyvää suhteessamme…Mitä pitäs tehdä??? Itse en ole tähän tyytyväinen, mutta mieheni taas on.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.