Parisuhde

5 keinoa parantaa parisuhdetta

Onko parisuhteesi ajautunut alamäkeen? Pysäytä huono suunta Suhdesopan vinkeillä.

Hyväkin parisuhde voi kääntyä huonoksi, jos siitä ei osata pitää huolta. Työstressi ja perhe-elämän paineet syövät yleensä eniten parisuhdeaikaa, joka jää helposti kokonaan ottamatta.

Parisuhde on kuitenkin se perusta, jolle oma ja perheen onni pitkälti rakentuu, joten sitä ei kannata unohtaa. Kun parisuhde toimii, se antaa energiaa kaikkeen muuhun arkeen. Vastaavasti toimimaton parisuhde rasittaa jaksamista niin kotona kuin työssäkin.

Tutustu ja kokeile Suhdesopan viittä parisuhteen kunnostusvinkkiä.

5 vinkkiä suhteen parantamiseen

 • Kauniit sanat. Sano joka päivä ainakin kaksi positiivista asiaa kumppanillesi. Kehut piristävät kenen tahansa mieltä. Vastaavasti koita karsia ”nalkutusta” ja jatkuvaa kritisointia.
 • Tee aamupala. Yllätä kumppanisi valmistamalla tälle aamu- tai iltapala. Hyvä ruoka tuo hyvän mielen ja jo pieni huomio ilahduttaa.
 • Tv- ja nettilakko. Ehdota kumppanillesi viikon tv- ja nettilakkoa. Huomaatte, miten paljon aikaa parisuhteelle löytyy iltaisin. Musiikin kuunteleminen, lukeminen tai yhteinen iltakävely rentouttavat mielen sähköisiä viestimiä paremmin.
 • Hemmotteluloma. Ehdota yhteistä viikonloppuhemmottelureissua. Valitkaa kohde yhdessä. Jo yksi yö hotellissa ja valmiissa ruokapöydässä antaa voimia arjen kiireisiin. Järjestäkää lapsille hoito ja nauttikaa omasta ajastanne.
 • Kainalohetki. Pötköttäkää toistenne kainalossa aina työpäivän jälkeen. Hyvä läheisyyttä lisäävä tapa voisi olla vaikka koko perheenä sohvalla tai sängyssä köllöttäminen töiden ja päivällisen jälkeen. Siinä tulee samalla mukavasti vaihdettua päivän kuulumiset.
 • 3 Comments

  1. marjut
   13.11.2010 at 23:53

   1. yhteinen iltakävely kahdestaan ei onnistu, lapset nukkuvat.
   2. viikonloppuhemmottelureissu ei onnistu, elämme kädestä suuhun rahan kanssa.
   3. pötkötys työpäivän/koulupäivän jälkeen toisen kainalossa ei onnistu, on muitakin jotka tulevat syliin (lapset). toisten sylissä pystyy olemaan mutta ei tarpeeksi eikä tarpeeksi pienissä vaatteissa 😉

  2. jansku
   06.02.2011 at 10:28

   mies aina töissä ja vapaa aikana nukkuu. Ennen työ tekoa mies naapurin naisesta 3 pyörä ja alkoholi, tämä nainen hänen kavereitaan ollut kauemmin kun me yhdessä, naimisissa tulee vasta 2 vuotta maaliskuussa, yhdessä oloa vasta 3 vuotta, emme ole enää teinejä, uuusioperhe.

  3. hanski
   07.06.2011 at 22:34

   poikystävä aina töissä, töiden jälkeen se joko nukkuu tai istuu koko illan tietokoneella. ei huomioi iltaisin minua melkein ollenkaan ellei halua jotain, eli niskahierontaa tai seksiä.

  Leave a reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.