Itsetuntemus

Poista stressi 10 sekunnissa

Alexander Loydin mukaan stressin voi selättää 10 sekunnin tehoharjoituksella.

Purkamaton stressi on psykologian ja luonnonmukaisen lääketieteen tohtori Alexander Loydin mukaan ihmisen terveydelle vahingollista. Koska monet elävät jatkuvan stressin alaisina, Loyd päätti kehitellä tehokkaan tavan poistaa ja purkaa stressiä arkielämässä. Loyd nimesi menetelmän 10 sekunnin tehoharjoitukseksi. Loyd yhdistää harjoituksessa sekä fyysiset että mielen ulottuvuuksien menetelmät. Hänen mukaansa harjoituksen jälkeen olo voi olla kuin 30-60 minuutin reippaan liikunnan, syvähengityksen tai meditoinnin jälkeen.

Loydin mukaan 10 sekunnin tehoharjoitus katkaisee stressireaktion ja poistaa stressaantuneen olon. Keho lakkaa varastoimasta stressiä itseensä purkautumalla ulos. Tasapaino kehossa pääsee palautumaan. Loydin mukaan harjoitus olisi hyvä tehdä kolme kertaa päivässä.

10 sekunnin tehoharjoitus


1. Arvioi stressin voima

Arvioi kokemasi stressin voimakkuus asteikolla 0-10, jossa 0= ei lainkaan stressiä ja 10= sietämätön stressi. Tämä antaa sinulle arviointiasteikon tarkkailla stressisi poistumista kehostasi. Tunnistat, milloin tarvitset harjoitusta myös uudelleen pienemmän lukeman saamiseksi.

2. Laita kämmenet vastatusten

Aseta kätesi vastakkain itsellesi mieluisalla tavalla. Ne voivat olla ristissä, limittäin tai suorina toisiaan vasten.

3. Keskitä ajatukset stressiin
Keskitä mielesi stressiin, jonka tahdot poistaa kehostasi, niin fyysiseen, henkiseen kuin emotionaaliseen.

4. Hengitä voimalla 10 sekunnin ajan

Hengitä sisään ja ulos voimakkaita ”vatsahengityksiä”. Käytä palleaa, niin että tunnet vatsasi liikkuvan ulos, kun hengität sisään ja vastaavasti liikuvan sisään, kun puhallat ilmaa ulos. Jos harjoitus alkaa pyörryttää, jatka harjoitusta vähemmän voimakkaasti.
Mieti mielessäsi harjoitusta tehdessä jotakin positiivista asiaa, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Jätä stressi pois mielestäsi ja keskity energiaa antavaan asiaan.

Lähde: Alexander Loyd (2014). Paranemisen avain. Paranna 6 minuutissa terveyteen, menestymiseen tai ihmissuhteisiin liittyvän ongelman syy. Viisas elämä. Basam Books. Tilaa kirja!

Lue myös:
Stressin 16 yleistä seurausta

Kaikkien sairauksien takana on stressi

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.